День соборності України

В цей день в Україні відзначають дуже важливе для всієї країни державне свято – День соборності. Його встановили 21 січня 1999 року за указом Президента України на честь того, що в 1919 році проголосили Акт злуки УНР та ЗУНР в єдину державу. 22 січня 1919 року підписали договір Акт «Злуки», який оприлюднили на Софійській площі в Києві. Хоча він виявився декларативним, але сама ідея соборності жила. І в 1990-х на початку, коли відбувався рух за відродження незалежності України ця ідея знову стала розвиватися. Тоді у 1990 році 22 січня мільйони українців вишикувалися у живий ланцюг від Львова до Києва, в честь Дня соборності. Тому кожен рік в цей день у Києві та інших містах люди будують живі ланцюги, як символ об'єднання країни.

День дідуся в Польщі

Напередодні у Польщі відзначали День бабусі, а сьогодні відзначають День дідуся. Онуки заходять до дідусів і дарують подарунки, підносять квіти. Це дуже гарний привід для сім'ї зібратися і поговорити по душам, коли різні покоління можуть зібратися разом в один день.

День народження повітряної кукурудзи (попкорну)

Попкорн насправді використовували ще в 16 столітті в Мексиці, правда як прикраси. А до європейців цей снек прийшов в 1630 році, коли в цей день англійські колоністи отримали в дар мішок попкорну від індіанського вождя в Південній Америці. Через пару століть Чарлі Критоз навіть винайшов спеціальну машину для попкорну. А у винаході мікрохвильовок попкорн теж зіграв свою роль. У 1945 гожу Персі Спенсер помітив, що сирі зерна вибухають не тільки при нагріванні, але і при дії мікрохвильового випромінювання, а потім запатентував свою технологію.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Православні свята:

  • Святителя Филипа, митрополита Московського і всієї Русі, чудотворця.

Філіппов день

Свята закінчилися і на Русі для наших предків було саме час прибратися ввдома, привести в порядок себе – піти в лазню, випрати, поприбирати. Це називалося «змивати Святки». А свято отримало таку назву, тому що православною церквою вшановується сьогодні святитель Филип Московський.

Іменини в цей день

Антоніна, Захар, Павло, Петро, Пилип

Як раніше повідомляв Знай.ua, дізнатися про свою долю на цьому тижні для всіх знаків Зодіаку можна в нашому тижневому гороскопі.

Нагадуємо, пити чай або каву не виймаючи ложечку з чашки вважається поганим тоном. Однак крім цього існують прикмети, за якими потрібно обов'язково виймати ложку з чашки.

Знай.uaЗнай.иа повідомляв про те, що археологи натрапили на криваву спадщину Сталіна, вміст схованки шокував світ.