Стало відомо, яким буде курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ) в середу, 23 січня. Порівняно з показниками у вівторок, 22 січня, гривня зміцнилася в своїх позиціях, її показник – 27,89 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют Нацбанку на 23 січня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 2789.5838 гривень;
- 100 євро – 3167.2934 гривню;
- 10 російських рублів – 4.1917 гривні.

Таким чином, долар знову подешевшав на 5 копійок. При цьому євро впав у ціні на 8 копійок, а вартість російського рубля з вівторка зменшилася на 2 копійки.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У 2019 році Україні загрожує значне коливання національної валюти. Про це розповів економіст Олександр Охріменко.

"В 2019 році можуть відбутися значні коливання курсу гривні, але Нацбанк не може їх прогнозувати. Він повинен заспокоювати населення, і з цієї причини робить позитивні прогнози. Заява Якова Смолія про те, що не варто очікувати коливань курсу гривні до долара протягом року, всього лише спроба заспокоїти українців. Навіть якщо глава Нацбанку знає про коливання на валютному ринку, він про це не скаже",- стверджує економіст.

Він уточнює, що в 2019 році гривня може істотно впасти.

Нагадаємо, збільшення мінімальної зарплати і пенсій, нові правила постачання послуг ЖКГ і субсидії "живими" грошима - на всі зміни слід чекати вже після Нового року. Також в Україні по-новому будуть перевіряти бізнес і реєструвати безробітних.

Як повідомляв портал Знай.uа, висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн. За долар, євро в цьому випадку буде коштувати 33 грн. У бюджеті-2019 зазначено, що в грудні долар буде коштувати 29,4 грн.

Також портал Знай.uа писав, що з лютого українці зможуть перераховувати валюту за кордон без відкриття рахунку в еквіваленті до 150 тисяч гривень. Також на підставі електронних декларацій купувати різні іноземні активи. Про це розповів фінансовий експерт Олексій Кущ.