Протягом робочого тижня майже по всій території України очікується похолодання, місцями можливі снігопади. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

У четвер, 24 січня, в більшості регіонів України очікується сильний сніг. У центральних областях місцями мокрий сніг з дощем. На сході також випадуть снігопади, місцями дощ з мокрим снігом. Температура вдень 1-8 градусів морозу, вночі 1-15 градусів морозу.

У Києві в цей день без опадів, денна температура -3 -5 градусів, вночі -9 -11 градусів.

У п'ятницю, 25 січня, в Україні збережуться опади у вигляді снігопадів. На сході синоптики прогнозують мокрий сніг. Температура вдень 1-5 градусів морозу, вночі 1-8 градусів морозу.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

У Києві 25 січня очікується мокрий сніг. Вдень -3 -5 градусів, вночі -5 -7 градусів.

У вихідні, 26 і 27 січня, у південних і східних областях дощі та мокрий сніг. У суботу вночі холодніше всього буде на півночі - до -10°, на решті території -7°…+5°. Вдень температура по країні -8°...+10°. У неділю вночі на півночі і заході до -7°, вдень в Україні від -8° до +10°.

Народний прогноз погоди в Україні

24 січня - день Феодосія-Весняка. Феодосій прокотить по двору сонце, відчинить зимові ворота. За спостереженнями, відлига 24 січня - до затяжної весни; холоднеча - до важкого посіву ярових. Якщо 24 січня буде гарна погода, то і весна буде красна. Денна погода також покаже, якою буде погода в листопаді.

25 січня - Тетянин день. Якщо в цей день іде сніг - літо буде дощове; якщо сонечко - до раннього прильоту птахів.

26 січня - день Яреми. З давніх часів люди у цей день спостерігали за кішкою. Якщо кішка дряпає стіни і меблі - буде хуртовина. Кішка згорнулася клубком, сховала мордочку — скоро вдарять морози.

27 січня в народному календарі — день святої рівноапостольної Ніни. У цей день наші пращури звертали увагу на такі народні прикмети: Багато зірок у день святої Ніни на небі — чекай на сніг у теплий день. Мало зірок — буде завірюха, негода. Якщо на Ніну піде сніг, то бути рясному урожаю.

Нагадаємо, що наступні два дні на більшій частині України очікуються значні опади та сильний вітер. Відомий український синоптик Наталка Діденко прогнозує люті морози і снігопади.

Як повідомляв портал Знай.uа, народний синоптик Леонід Горбань заявив, що в Україні з 5 лютого очікується різке зниження температури аж до -30.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні в найближчі дні очікується істотне похолодання - місцями мороз може досягати 20 градусів. Така погода, за словами синоптиків, протримається до кінця січня.