Українці зможуть знімати готівку з банківських карт прямо на касі супермаркету.

Про це повідомляє Хвиля.

Так, наразі вже відомо, що з весни цього року у ввеликих україсньких супермаркетах буде запущена послуга "переведення в готівку" з будь-якої картки суперемаркету на касі магазину.

Більше того відзначається, що на даний момент кілька українських банків тестують дану систему, щоб вже через кілька місяців запустити.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Проте тут же експерти відзначають, що у таких випадках сума зняття буде обмежуватись 5 тисячами гривень.

Правда, отримати готівку можна буде далеко не в кожному магазині - торгова точка повинна мати у своєму розпорядженні відповідним обладнанням.

Також відзначається, що поки невідомо скільки вартуватиме відповідна послуга. Адже адміністрація супермаркету захоче отримати свій відсоток від цієї послуги.

Разом з тим варто відзначити, що в 2019 році Україні загрожує значне коливання національної валюти.

"В 2019 році можуть відбутися значні коливання курсу гривні, але Нацбанк не може їх прогнозувати. Він повинен заспокоювати населення, і з цієї причини робить позитивні прогнози. Заява Якова Смолія про те, що не варто очікувати коливання курсу гривні до долара протягом року, всього лише спроба заспокоїти українців. Навіть якщо глава Нацбанку знає про коливання на валютному ринку, він про це не скаже",- стверджує економіст.

Крім того відзначив, що нинішній рік стане переломним у політичноиму сенсі. Адже у 2019 році відбудуться відразу два раунди виборів. Вже у березні відбудуться вибори президента, а вже осінню парламентські.

"На сьогоднішній момент в країні дуже великі політичні ризики, які дуже складно прорахувати. Швидше за все, коливання курсу гривні в поточному році будуть значно більше, ніж у 2017 і 2018 роках. Спрогнозувати точний курс долара складно, але він може вирости більше 30 гривень за долар",- підсумовує експерт.

Крім того варто відзначити, що ацбанк заявив про випуск монет номіналами 5 та 10 гривень, якими українці зможуть розраховуватися поряд з банкнотами відповідних номіналів. Експерти заспокоюють, що нововведення не підстьобне інфляцію в Україні. Глава Національного банку України Яків Смолій анонсував випуск в обіг монет номіналами 5 та 10 гривень.

Нові "п'ятачки" можуть з'явитися вже в цьому році, металеві "червінці" - не раніше наступного року. Конкретні терміни у НБУ поки не називають, обіцяючи інформувати українців за кілька місяців до старту.

Нагадаємо, українці користуватимуться “новими” грошима.

Як повідомляв "Знай.ua", банківські рахунки всіх українців зміняться.

Також "Знай.ua" писав, що паперові 5 та 10 гривень зникнуть назавжди.

Нові гроші: НБУ замінить монетами банкноти 1, 2, 5 та 10 гривень