Українські депутати ще 18 січня пішли на канікули і повернуться до Ради вони тільки 5 лютого. А тим часом закони вступають в силу.

Пропонуємо нашим читачам познайомитися ближче з головними новими законами січня 2019 року.

прикордонник
прикордонник

Закон України "Про прилеглу зону України"

Анексія Автономної Республіки Крим, інцидент в Керченській протоці і події в Азовському морі, незаконний захід іноземних суден в порти Криму всупереч накладеним санкцій, виявили деякі прогалини в морському праві України.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

школярі
школярі

Закон України "Про внесення зміни до статті 80 Закону України "Про освіту" щодо забезпечення освітнього процесу належними умовами для роботи і одержання освіти"

Заборонено Законом приватизація майна державних чи комунальних навчальних закладів або використання його не за освітнім призначенням окрім здачі його в оренду в окремих випадках. Власне, відмови регіональних відділень Фонду державного майна в переукладанні договорів оренди і стали причиною прийняття цього закону.

шахтарі
шахтарі

Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо створення умов для забезпечення державної політики у вугільній галузі"

Закон спрямовано на розблокування роботи підприємств вугільної галузі. Фактично, проблему створювала Державна виконавча служба, оскільки численні виконавчі провадження та заходи примусового виконання рішень про арешт грошових коштів і майна, що призводило до повної зупинки роботи таких підприємств. Наслідки призвели навіть до неможливості забезпечити початок опалювального сезону.

домашнє насильство
домашнє насильство

Закон України "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьби із цими явищами"

Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьби із цими явищами, також відома як Стамбульська конвенція вступила в силу 1 серпня 2014 після її ратифікації 10 державами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Приватбанк відкриє всім клієнтам можливість купувати іноземну валюту через додаток Приват24. На початку лютого українці зможуть обмінювати гроші, не встаючи з дивана.

Нагадаємо, українці в розпачі: платіжки за січень зросли втричі, влада вмиває руки.

Як повідомляв Знай.uа наплювали на закон України: хто з кандидатів у президенти вже встиг накосячити.

Знай.uа писав, Порошенко приголомшив новим законом: очистить Донбас від сміття.