У четвер, 34 січня у монастирі померла найстарша жінка України і одночасно – найстарша схимонахиня України Івана (в миру – Марія Мороз). Про це написав у своєму Facebook онук покійної, отець Роман Барановський (Роман Лілія). Івана-Марія прожила 107 років, неодноразово поставивши рекорди України. Перший її рекорд – це сам вік, другий – вона була найстарішою жінкою України з тих, хто переніс операцію на очах по видаленню катаракти. Операцію Марії зробили в 2018 році.

Останні роки життя Марії пройшли в ставропігійному монастирі на честь Афонської ікони Божої матері в урочищі Кип'яче Малинського району Житомирської області України.

"Сьогодні відійшла у Вічність схимонахиня Іоанна у віці 107 років, вона пережила дві світові війни, голодомор і 18 років була в посиланнях за любов до України", - написав онук схимонахині.

Схимонахиня Іоанна (Марія Дмитрівна Мороз) народилася 25 березня 1911 року в селі Малий Кучурів Заставнівського району Чернівецької. У віці 99 років вона стала инокиней, потім онук забрав її в жіночий монастир в Кип'яче, де вона прийняла постриг в монахині, а потім - у схимонахині. У монастирі стверджують, що Іван є найстарішою жінкою в Україні.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, 109-річна шотландка розкрила нестандартний секрет довголіття: вони не варті тих неприємностей, які заподіюють.

Найстаріша мешканка Шотландії, якій виповнилося 109 років, відкрила таємницю свого довголіття. Джессі Галлан розповіла журналістам, якими рецептами вона користувалася для збереження себе у формі впродовж життя. Рецепт довголіття, як це не дивно, виявився дуже незвичайним.

Як вона сама зізнається, її секрет вічної молодості дуже простий: їсти кашу і уникати чоловіків. Джессі зазначила, що вирішила не пов'язувати своє життя з чоловіками, оскільки від них більше занепокоєння і страждань, ніж користі. Жінка вимовила ці слова з посмішкою на обличчі.

Нагадаємо також: дієта довгожителя: ці правила допоможуть вам відзначити 100-річчя здоровим.

Відповідь на те, як прожити довге і здорове життя людство шукає не одне покоління. Як виявилося відповідь завжди лежав на поверхні. На Землі існує місце, де довгожителі — звична справа. На острів Окінава в Японії в середньому жінки живуть 92 роки, а чоловіки — 88 років, при цьому такі цифри не межа. Про це повідомляє Clutch.

Нагадаємо, вчені знайшли несподівано причину довголіття.

Як повідомляв портал "Знай.uа" від кави безпосередньо залежить те, скільки ви будете жити.

"Знай.uа" писав, названі знаки Зодіаку-довгожителі.