Відповідь на те, як прожити довге і здорове життя людство шукає не одне покоління. Як виявилося відповідь завжди лежала на поверхні. На Землі існує місце, де довгожителі — звична справа. На остріві Окінава в Японії в середньому жінки живуть 92 роки, а чоловіки — 88 років, при цьому такті цифри не межа. Про це повідомляє Clutch.

Їх секрет довголіття пов'язаний з харчуванням. Ми розповімо про головні принципи харчування окінавців.

Їжа більше за обсягом, але менше по калоріях

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Довгожителі не їдять важкої і жирної їжі. Вони навіть уникають молочних продуктів і яєць. При цьому їх порції значно більше, ніж у більшості здорових людей. Продукти довгожителів легкі по вазі і для шлунково-кишкового тракту.

Не голодні, але і без переїдання

Довгожителі не звикли вставати з-за столу голодними, але і не переїдають. Вони знайшли золоту середину. Для балансу в кожен прийом їжі потрібно включати багато клітковини.

Найбільше у раціоні повинно бути правильних вуглеводів

Продукти повинні бути не шкідливими, а корисними. Без вуглеводів не обходиться не один прийом їжі довгожителів. Довгожителі шанують гречку, овочі зеленого і жовтого кольору. Ще важливий аспект: вуглеводні продукти повинні бути максимально свіжими і мінімально піддаватися термічній обробці.

Особливе місце для морепродуктів

Довгожителі Окінави їдять як тварини морепродукти, так і рослинні. Восьминоги і кальмари, звична їжа тих, хто планує прожити більше ста років. Для риби у них є спеціальні маринади, а водорості вони просто сушать.

Тваринних жирів мінімум, а харчових волокон максимум

Довгожителі не зловживають м'ясом. Вони є в їх раціоні, але харчові волокна беруть верх. Таким чином вони запобігають появі величезної кількості хвороб.

Три щільних прийоми їжі і ніяких перекусів

Довгожителі дотримуються правила трьох прийомів їжі. Якщо хочете жити сто років, то їжте дуже щільний сніданок. Обід і вечеря не поступається за обсягом і ситості, але перший прийом їжі повинен бути особливо насиченим.

Свинині бути

Вони їдять свинину, хоч і загальний відсоток тварин продуктів в їх раціоні становить не більше 20%. Довгожителі своїм прикладом довели, що м'ясо можна їсти, просто в невеликій кількості.

Чим більше бактерій в їжі, тим краще

Мова йде не про погані, а про ті, які потрібні нашому організму. В їх раціоні є тофу, місо, пшениця, що забродила, рис, ячмінь і навіть картопляний крохмаль.

Нагадаємо, вчені знайшли несподівану причину довголіття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", від кави безпосередньо залежить те, скільки ви будете жити.

Також "Знай.uа" писав, названі знаки Зодіаку-довгожителі.