Жінкам пощастило трохи більше, ніж чоловікам. Природа розпорядилась так, що вони старіють повільніше за представників сильної половини людства.

Про це заявили дослідники з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско, - інформує Daily Mail.

довгожителі

Зі слів автора дослідження Елісса Епель, у жінок є деякі природні фізичні переваги – чому вони живуть довше, ніж чоловіки. Секрету жіночому гормоні - естрогені. Він здатен позитивно впливати на здоров'я, захищаючи від серцевих захворювань протягом більш тривалого періоду життя.

Дослідники розглянули швидкість клітинного старіння і з'ясували, що одним з біологічних відмінностей є те, що жінки завдяки естрогенам мають більш довгі теломери – кінцеві ділянки ниток ДНК, які захищають хромосоми.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче
Показати ще

100-річчя

Саме ці кінцеві ділянки нитки ДНК і є секретом довголіття. У чоловіків теломери коротше, і як результат - швидке старіння організму та коротша тривалість життя.

Нагадаємо, дослідники розповіли, як відпустка може вплинути на нашу тривалість життя і чому не потрібно відмовляти собі у такому задоволенні.

Як раніше повідомляв Знай.ua, наша молодість та краса великою мірою залежить від харчування. Тому вчені радять додати до щоденного раціону яблука, полуницю та овочі. Вони уповільнюють старіння на клітинному рівні.

Раніше портал Знай.ua писав, що. Експерти помітили цікаву закономірність і змогли обчислити місяць, у якому найчастіше народжуються долгожителі. Люди, які доживають до сторіччя та більше найчастіше народжуються у листопаді.

Дивіться: Правила довголлітя від 100-річної жінки