Ветеран АТО Сергій Бондар створює неймовірних ляльок-реборнів, які на вигляд складно відрізнити від реальних немовлят. Реборнінгом чоловік зайнявся нещодавно, пройшовши курс реабілітації після війни і попрацювавши шевцем, охоронцем, водієм, пакувальником. Каже, терапія ляльками стала для нього найкращою реабілітацією. За рік творчої роботи Сергій створив понад 20 унікальних авторських ляльок. Про це сообщает Gazeta.ua.

Сергій Бондар єдиний чоловік-реборнист в Україні. А у світі - другий. Ще один майстер живе в Італії.

Як розповідає Сергій, така ідея прийшла зовсім випадково. Все змінив один випадок, коли він познайомився в магазині з майстринею-реборністкою Варварою Лютик. Чоловік записався до неї на уроки, де і навчився "творити дива".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Першу ляльку Сергія купили протягом 5 хвилин, колекціонер з Одеси, ціну ставили мінімальну 3000 гривень.

Варто відзначити, матеріали для виготовлення таких ляльок дуже дорогі, тільки пучок волосся може обійтися в тисячу гривень, а ціна на один молд (форма для виготовлення об'ємних деталей) коливається від 40 до 80 доларів.

Майстер розповів, як йому вдається домогтися такої реалістичності:

"Вініловий молд на одну ляльку включає в себе голівку, ноги і руки. Я її обезжирюю, і потім вже розфарбовую - наношу капилярики, вени, судини, почервоніння. Для того, щоб досягти кольору тіла людини, наношу на ляльку близько 40 шарів фарби. Після кожного шару, щоб він зафіксувався, запікаю молд в печі аерогрилі, яка насправді призначена для запікання м'яса в домашніх умовах".

Також ветеран розповів, що для максимальної реалістичності намагається підібрати стандартну вагу немовляти - 3-4 кілограми.

Сергій зазначив, що неможливо створити дві однакові ляльки. Кожна з них унікальна і має свою індивідуальність.

Одна з найскладніших робіт – це, напевно, прошивка волосся – рутинг. Для цього чоловік одягає спеціальну збільшувальну лінзу і прошиває по одному волоску спеціальною дуже тонкою голкою.

Тіло для ляльки сім'я шиє окремо, набиваючи синтепоном, синтепухом, холлофайбером. А одяг для ляльок і аксесуари купують в дитячих магазинах. Щоб лялька пахла дитиною, роблю з нею спеціальні маніпуляції. Дітки ж часто пахнуть присипкою.

"У людей є потреба потримати на руках маленьку дитину. Хто жодного разу немовля на руки не брав, не знає, що це за почуття. Знайома взяла ляльку на руки і згадала як няньчила давно свою дитину. Лялька повинна важити як реальна дитина і навіть пахнути нею".

Також чоловік зізнався, що реборнінг допоміг реабілітуватися після війни і заспокоїти нерви.

У планах Сергія створити двох тодлерів - ляльок до одного метра, що імітують дворічну дитину.

Нагадаємо, креативна дівчина перетворює пироги у витвори мистецтва. Занадто гарні для того, щоб їх їсти.

Як повідомляв портал "Знай.uа", жінка перетворила житло на справжній музей 1940-х років, дух захоплює навіть у недоброзичливців.

Також "Знай.uа" писав, чоловік побудував казкове мишаче село у своєму саду.