З 15 лютого українці зможуть відвідувати Уругвай без віз, повідомили в Twitter українського посольства у цій латиноамериканській державі.

Це стало можливим, завдяки набранню чинності міжурядової угоди про взаємне скасування візових вимог і початку дії безвізового режиму між Україною та Уругваєм.

"Дозволений громадянам України термін перебування без візи на території Уругваю складе 90 днів, який може бути відновлений на інший строк у 90 днів", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Для в'їзду в Уругвай без віз буде достатньо мати при собі паспорт громадянина України для виїзду за кордон, посвідчення моряка або посвідчення особи, за яким подорожуючий зможе повернутися на батьківщину у випадку втрати закордонного паспорта.

Раніше ми писали, що кожен 20 українець, який намагався потрапити в 2018 році в Ізраїль отримав відмову. Так, у 2018 році в Ізраїлі нелегально залишилося 3647 українців, політичного притулку попросили 1765 громадян, а 1569 зустріли там свою другу половинку.

Про це стало відомо завдяки повідомленням видання NEWSru.co.il.

Начальник служби Управління реєстрації населення і міграції в аеропорту імені Бен Гуріона Амнона Шмуелі заявив, що не потрапив на Святу землю кожен двадцятий громадянин України. Так, з кожної тисячі прибулих українців 49 чоловік відразу депортували (4,9%).

Навіть незважаючи на те, що з 2016 року між Україною та Ізраїлем діє договір про безвізовий режим, багато туристів скаржаться на необґрунтовану відмову у в'їзді. Але влада Ізраїлю аргументують це тим, що громадяни країн, колишніх республік СРСР, частіше намагаються залишитися в країні нелегально. При цьому, в Ізраїлі підкреслюють, що проблема незаконної міграції стала гострішою після 2014 року.

Нагадаємо, що Україна очолила черговий рейтинг, хоча хорошого в цьому мало. В цей раз наша країна здобула першість на ґрунті корупції.

Як повідомляв портал Знай.uа Україна і Ізраїль підписали угоду про зону вільної торгівлі між двома державами. Документ був підписаний під час візиту Петра Порошенка в Єрусалим. Чинний президент України відзначив величезну важливість документа.

Також портал Знай.uа писав, що соціологи провели опитування серед українців завдяки чому з'ясували, які саме свята населення нашої країни цінує і любить найбільше.