У так званому суді Сімферополя зачитали обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно кримськотатарських активістів Бекіра Дегерменджі, Казима Аметова, Асана Чапуха і Руслана Трубача, яких звинувачують у вимаганні у громадянина Туреччини Юсуфа Айтана.

суд
суд

Про це повідомляє місцеве видання Крим.Реалії.

Російська прокуратура стверджує, що в перших числах вересня 2017 року при невстановлених обставинах активісти отримали від ветерана кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка відомості, що громадянин Туреччини Юсуф Айтан "образив її внучку".

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Виходячи з цієї інформації, обвинувачені вступили між собою у злочинну змову, спрямовану на спільне вчинення вимагання у громадянина Туреччини Юсуфа Айтана, тобто вимоги передачі його майна в їх користь і на користь третіх осіб - Кашка Веджіє, з метою збагачення, каже прокуратура.

Прокурори наполягають, що "не маючи права на майно потерпілого" активісти "з метою конспірації своїх злочинних дій, шляхом надання їм видимості цивільно-правових відносин" змусили Айтана написати розписку про боргові зобов'язання на суму 7000 доларів США перед Веджіє Кашка, з онукою якої Айтан раніше жив.

Обвинувачені у свою чергу заявили, що не згодні з висунутими проти них звинуваченнями і не визнають провину. Однак один з підсудних Руслан Трубач заявив, що визнає вину лише частково.

Після цього був допитаний співробітник російського "центру Е" Юрій Цимбал, який пояснив в ході допиту в суді, як виявив в будинку обвинуваченого Асана Чапуха зброю.

"При проведенні обшуку в будинку Чапуха я виявив у валізі за диваном мішки, в яких були три автомати, магазини до них, а також окремо в цьому ж валізі - патрони", - розповів свідок.

Сам Чапух і інші обвинувачені відмовилися ставити уточнюючі питання свідкові.

Всупереч протестам частини обвинувачуваних та їхніх адвокатів, засідання проходить за відсутності потерпілого Юсуфа Айтана.

"Як це так! Потерпілий посадив чотирьох чоловік, а сам в суд не з'явився", - заперечив з цього приводу Бекір Дегерменджі.

У суді уточнили, що Айтан не з'явився на слухання, оскільки знаходиться не на території Росії. Адвокат Еміль Курбедінов стверджує, що йому відомо, що Айтан знаходиться в російському Сочі.

Нагадаємо, засудженого званим судом Криму фігуранта справи "українських диверсантів" Євгена Панова етапують в одну з колоній російського Омська.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у окупованому Криму російські силовики припинили незаконну кримінальну справу проти кримськотатарського активіста Ісмаїла Рамазанова.

Також Знай.ua писав про те, що стало відомо про нові обшуки населення окупантами у анексованому Криму.