Українці можуть вимагати компенсація за неякісні компослуги. Якщо громадяни не отримали гроші вчасно, в такому випадку вони можуть звернутися із заявою до компанії - постачальника електроенергії..

Про це інформує голова НКРЕКП Оксана Кривенко на сторінці в Facebook.

"Якщо компанія необґрунтовано відмовляє в наданні компенсації або не реагує на звернення, споживач повинен звернутися до Національної комісії у сфері енергетики та комунальних послуг і територіальних органів", - написала Оксана Кривенко.

Якщо факт невиплати компенсації за результатами перевірок підтвердять, НКРЕКП зобов'яже надати компенсацію в подвійному розмірі. А компанії загрожуть штрафи.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"Щоправда, компенсацію не виплачують, якщо компанія довела форс-мажорні обставини. Крім того, вдалося довести, що дії споживача привели до аварійної перерви в електропостачанні або недотриманні показників якості електричної енергії. Компенсацію не надають у випадку запланованих із попередженням перерв в електропостачанні. Також у випадку відмови споживача у письмовому вигляді від отримання компенсації", - каже Оксана Кривенко.


Субсидії українців обєднають з пенсіями

Уряд запропонував зробити монетизовані субсидій соцвиплати, оскільки вони видаватимуть на руки одночасно із виплатою пенсій.

У Мінсоцполітики повідомили, що нововведення вступить в дію вже з 1 березня 2019.

Нагадаємо, міністр соцполітики Андрій Рева закликав українців не сплачувати космічні суми за газ, які вони побачили у січневих платжках.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Національний банк показав українцям нові монети, які витіснять "ходові" паперові гривні у 2019.

Також Знай.ua писав, що українцям розповіли, що та на скільки подорожчає у цьому році.

Дивіться: Монетизація субсидій 2019. Чому проект опинився на межі провалу