Міжнародний день митника

Це професійне свято для митників всього світу. В цей же день у 1953 році відбулася перша сесія Ради митного співробітництва в Брюсселі, яку пізніше назвали Всесвітньою митною організацією. Тоді 17 країн Європи представили голів своїх митних служб, а у 1983 році цей день вибрали для свята.

День працівника контрольно-ревізійної служби України

6 січня 1993 року підписали Закон «Про державну контрольно-ревізійну службу» нашої країни. З цього року це професійне свято відзначають кожне 26 січня. У 2015 її реорганізували в Державну аудиторську службу. В цей день її співробітники отримують привітання та підводять підсумки своєї роботи.

День Австралії

Це національне свято в Австралії, яке символізує освоєння континенту європейцями. В цей же день в 1788 році в бухті Сіднея висадився Артур Філіп, капітан, підняв британський прапор. Він і заснував першу колонію, яка називалася Новий Південний Уельс. А нове поселення назвав Сіднеєм.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Під час свята по всій країні показують висадку цього першого флоту, скрізь проводять паради і регати. І звичайно ж свято не обходиться без феєрверків, найбільші з яких проходять у Перті. У Сіднеї проводять музичний фестиваль, а в Аделаїді проводять матч з крикету.

День Республіки в Індії

Цей день ввели в 1950 році, як свято, яке відзначає прийняття Конституції Індії та коли країна стала республікою, а не британським домініоном. Хоча незалежність була проголошена ще в 1947 році. І хоча Конституції вже прийняли в 1949 році, силу вона набрала лише 26 січня 1950 року.

Православні свята:

  • Субота по Богоявленні.
  • День пам'яті мучеників Єрмила та Стратоніка.

Єрмілов день

У народі цей день отримав назву на честь церковної дати, встановленої в пам'ять мучеників Єрмила та Стратоніка Синигидонских (Белградських). Наші предки вважали, що цей день потрібно обов'язково провести вдома, тому що зазвичай бувало неймовірно холодно. Навіть була приказка: «Ярема на печі — хворобу здолай і більше не хворій».

Іменини в цей день

Афанасій, Максим, Петро, Яків

Як раніше повідомляв Знай.ua, дізнатися про свою долю на цьому тижні для всіх знаків Зодіаку можна в нашому тижневому гороскопі.

Нагадуємо, пити чай або каву не виймаючи ложечку з чашки вважається поганим тоном. Однак крім цього існують прикмети, за якими потрібно обов'язково виймати ложку з чашки.

Знай.uaЗнай.иа повідомляв про те, що археологи натрапили на криваву спадщину Сталіна, вміст схованки шокував світ.