Історія свята

Цар Лікіній правив в місті Сингідон, яке зараз називається Белградом. Тоді в 3-4 століттях Єрмил служив дияконом і проповідував Боже Слово. Його віра була непохитною. Тому, як тільки цар дізнався про його діяльність, то відразу ж наказав ув'язнити диякона у в'язницю. Його катували, але він не відмовився від віри, тому його засудили до смерті і втопили в Дунаї.

Єрмилу сторожував в ув'язненні Стратонік, який виявився не тільки його другом, але і таємно сповідував християнство. Він лив сльози, дивлячись на тортури і катування Єрмили. Це побачили і викрили його в християнській вірі, за що теж катували і втопили в річці. Через три дні християни знайшли їхні тіла на березі і поховали за містом.

Традиції свята

Зазвичай ці дні були дуже холодними в наших краях, тому в народі було прийнято проводити весь день вдома. Також сьогодні спостерігали за кішкою, яка живе в будинку. Вже тоді за поведінкою тварини передбачали, якою буде погода. Ці прикмети дійшли і до наших днів, але не всі. Ми тільки знаємо, що якщо кішка згорнулася клубочком і сховала мордочку, значить будуть сильні морози.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Кішка була не просто домашнім улюбленцем, з нею пов'язували багато повір'їв, її поважали, бо вважали, що вона лікує хворих, коли притискається до хворого місця. Вона служила і містичним радником, а ще ніколи не лягала на погане місце. Якщо селянина долало незрозуміле нездужання, то треба було постояти або полежати на тому ж місці, що й кішка.

Як раніше повідомляв Знай.ua, дізнатися про свою долю на цьому тижні для всіх знаків Зодіаку можна в нашому тижневому гороскопі.

Нагадуємо, пити чай або каву не виймаючи ложечку з чашки вважається поганим тоном. Однак крім цього існують прикмети, за якими потрібно обов'язково виймати ложку з чашки.

Знай.uaЗнай.иа повідомляв про те, що археологи натрапили на криваву спадщину Сталіна, вміст схованки шокував світ.