Українські рятувальники попередили громадян про серйозне погіршення погодних умов. У ДСНС завили, що негода пройдеться практично по всій території країни.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби ДСНС.

"За даними Укргідрометцентру, 27 січня вночі у Вінницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Черкаській, вдень у Полтавській, Сумській та Харківській областях значний сніг (приріст снігового покриву 8-15 см), на дорогах ожеледиця", - повідомляють українські рятувальники.

снігопади
снігопади

Також відомо, що 26 січня у зв'язку з приростом снігу в горах Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської областей очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень). В гірських районах Закарпатської області існує загроза зсувів снігу на дороги.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

прибирання снігу
прибирання снігу

Варто нагадати, що синоптик Наталка Діденко спрогнозувала, що в неділю, 27 січня, Україну знову накриє черговий циклон, будуть опади та сильний вітер. У нашій країні 26-27 січня очікується потепління, в суботу прогнозується переважно невеликий сніг та мокрий сніг, повідомила експерт.

За її даними, у ніч на суботу буде холодною, особливо на північно-сході, вдень можлива відлига, а на півночі — -3…-8 градусів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві у вихідні 26-27 січня очікується різке підвищення температури та відновлення снігопадів. П'ятниця обіцяє бути сонячною, але морозною: вдень синоптики Гідрометцентру прогнозують -7... - 9, а вночі суботи – від -9 до -11 і сніг. 26 січня вдень температура підвищиться до -1 градуса, піде невеликий сніг. В ніч на 27 січня на киян чекає до 8 градусів морозу, вдень – до -3, опади будуть йти протягом всієї доби. Приріст снігу очікується до 10 сантиметрів, через що погодні умови оголосили потенційно небезпечними.

Нагадаємо, сьогодні народне свято Єрмілів день 26 січня: повір'я і прикмети.

Як повідомляв Знай.uа прорвало одну з найважливіших гребель: понад 200 загиблих, кількість жертв зростає.

Знай.uа писав, синоптики розповіли про погоду на 2019 рік: морози до -30 і пізня весна.