Ситуація по захворюваності на кір сьогодні в країні зрівнялася з минулим століттям, коли вакцинацію з метою профілактики проти цієї інфекційної хвороби ще не застосовували. Зараз ми маємо "картину" 1968 року, повідомляє зав. лабораторією інституту епідеміології і інфекційних захворювань ім. Л. В. Громашевського НАМН України Ігоря Маричева, передає Укрінформ.

вакцинація
вакцинація

Вчений зазначає, що якщо не прийняти заходів, то ситуація може бути сумна, як у масштабах суспільного здоров'я, так і в плані економічного фактора.

"Два роки тому США використовували комп'ютерне моделювання і спрогнозували, до чого призведе навіть 5-ти відсоткове зниження імунізації проти кору. Результат був - трикратне збільшення зареєстрованих випадків кору. Це спричинило б за собою додаткові економічні витрати в розмірі 2 500 000 доларів. На основі цих даних ми цілком можемо зрозуміти, як важливо в Україні прийняти термінові конкретні заходи щодо протистояння складної епідситуації", - зазначив Маричев.

вакцинація в Україні
вакцинація в Україні

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Раніше ми писали, що жителі країни просто не можуть отримати засіб від небезпечної хвороби.

Ось вже довгий час в Україні лютує епідемія кору. Громадяни помирають у лікарнях, не в силах побороти недугу. Журналістка Ольга Артюшенко знайшла корінь цього зла, розповівши про нього на своїй сторінці в Facebook.

Вона, подібно мільйонам українців, злякалася смертельно небезпечного захворювання і вирішила убезпечити себе від зараження. Найефективніший метод — це пройти вакцинацію. Так Ольга Артюшенко і вчинила, відправившись шукати процедуру по медичним закладам Києва.

Як виявилося, зробити щеплення від кору не так вже й просто. Навіть у столиці держави. Як з'ясувала журналістка, у приватних клініках Києва вакцин немає взагалі. У всякому разі, їй не вдалося знайти ні однієї ампули.

Нагадаємо, стала відома причина страшної епідемії кору в Україні.

Як повідомляв "Знай.uа", Супрун дала убивчий прогноз: який смертельно небезпечної хвороби не уникне кожен шостий українець.

Також Знай.uа" писав, що Уляна Супрун взялася за аптеки.