З кінця травня автовласники і водії автомобілів з іноземною реєстрацією повинні будуть виплачувати штраф в розмірі 170 тис. грн.

Цю інформацію нагадали в Головному управлінні ДФС в Донецькій області.

У ДФС відзначили, що відповідальність за знаходження нелегалізованих авто на митній території України в травні 2019 року значно зросте.

Підкреслимо, що 25 листопада 2018 року набули чинності закони №8487 і №8488 про акцизи і посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів на номерах з іноземною реєстрацією.

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Тих власників авто на єврономерах, які не подбали про їх митне оформлення до 24 травня 2019 року, буде чекати більш жорстоке покарання.

У ДФС розповіли, що законодавство встановлює "покарання не тільки для тих осіб, які ввезли автомобілі на єврономерах на територію України, але і для тих, хто ними керує. До того ж, з кінця травня поточного року штрафні санкції, які будуть застосовуватися, зростуть до 170 тис. грн, а в окремих випадках передбачається можливість застосування конфіскації таких авто".

Нагадаємо, за добу українські митники оформили рекордну кількість автомобілів з іноземною реєстрацією. Про це повідомляє прес-центр Державної фіскальної служби України в Facebook.

"Так, за минулу добу, 22 січня, було здійснено митне оформлення 2,7 тис. автомобілів з еврономерами. За них власники заплатили 170,5 млн грн платежів", – йдеться у повідомленні.

Водіям нагадують, що за новим законом, який дозволив протягом 90 днів розмитнити транспортні засоби за пільговою ціною 50% ціни акцизу закінчується 22 лютого.

Як повідомляв раніше Знай.uа, українцям нагадали, що водії в 2019 заплатять непосильні штрафи.

Також Знай.uа писав, що стало відомо, яке покарання водіям передбачено за відсутність в машині аптечки.

Дивіться: Розмитнення євроблях. Які несподіванки можуть застати зненацька нових власників