У Рахівському районі Закарпатської області напередодні ввечері троє 28-річних туристів з Києва у гори Стіг постраждали від сходження лавини, про що повідомив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль. Також він додав, що один з хлопців загинув.

На своїй сторінці в Facebook Москаль написав: "Перед сходженням на гору хлопці зв'язувалися з рятувальниками і запитували, наскільки безпечний цей маршрут. Їм відповіли дослівно так: "Не ходіть, бо похорони дуже дорого обходяться" Незважаючи на попередження, усі троє вирішили піти в гори. Вже під час спуску вони зірвали першу лавину, яка засипала їх до пояса. А потім зірвали другу, яка накрила їх повністю".

Як стало відомо, в одного з туристів вийшло самостійно вибратися з-під снігу, після чого він розкопав свого товариша, а потім вони відшукали третього. На жаль, вони не встигли і молодий чоловік помер від нестачі кисню під товщею снігу.

Також він додав, що туристам разом зі своїм мертвим товаришом довелося заночувати в наметі, і у них вийшло зв'язатися з аварійно-рятувальним загоном лише вранці.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

Москаль розповів, що: "Залишивши тіло загиблого на місці, обидва вирушили до бази відпочинку і на півдорозі зустрілися з рятувальниками Держслужби з надзвичайних ситуацій. Зараз життя киян в безпеці, разом з групою рятувальників вони повернулися на місце сходження лавини, щоб відшукати тіло товариша".

Крім того, голова облдержадміністрації висловив співчуття рідним і близьким загиблого, а також застеріг туристів бути максимально обережними у горах і прислухатися до рекомендацій рятувальників.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у Бразилії сталося масштабне руйнування греблі, в результаті чого без вісті зникли близько 200 осіб. Точна кількість жертв на даний момент залишається невідомою.

Як повідомляв портал "Знай.uа": торгові ряди на ринку Дніпра не витримали ваги скупченого снігу і дружно впали. На щастя, торговці встигли вчасно втекти разом з речами.

Також "Знай.uа" писав, що негода в Карпатах призвела до того, що висота снігового покрову в деяких місцях досягає 228 сантиметрів.