У вівторок, 29 січня, на територію України з Європи прийде антициклон, а разом із ним і довгоочікуване потепління. При цьому синоптики прогнозують, що все ж буде хмарно і сиро. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

Так, температура в східних регіонах країни, а також у Чернігівській та Сумській областях вночі 7-12° морозу, а вдень 0-5° морозу. На решті території України вночі 0-6° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла. В Одеській, Миколаївській, Херсонській областях та Криму вночі близько 0°, вдень 5-10° тепла.

Крім того, в західних, північних, центральних регіонах, а також в Одеській області місцями очікується невеликий сніг з дощем, на решті території країни без істотних опадів. Вночі та вранці місцями туман, на українських дорогах місцями можлива ожеледиця.

карта Укргідрометцентру на 29 січня

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто відзначити, що в Києві 29 січня місцями можливий невеликий сніг, а вдень - сніг з дощем. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Згідно з даними Укргідрометцентру, на дорогах столиці ожеледиця. Вітер південно-східний, 5-10 м / с. Температура вночі від -2 до -4 градусів, вдень від 1 до 3.

З метою попередження травматизму та запобігання аварійних ситуацій, Управління з питань цивільного захисту КМДА закликало місцевих мешканців бути обережними, пересуваючись по місту, і рекомендує дотримуватися порад під час ожеледиці.

Народний прогноз погоди в Україні

29 січня відзначається день поклоніння чесним ланцюгам апостола Петра. У народі цей день називали Петро-напівкорм, оскільки до цього часу у селян виходила половина зимового корму для худоби. З цього приводу народ примітив: «Якщо в коморі житнього хлібу залишилось більше половини, бути хорошому врожаю». Погоду у цей день передбачав вітер: якщо він дув з північної сторони, очікували на сильний мороз.

Нагадаємо, народний синоптик Володимир Деркач розповів, що в цьому році в лютому не буде сильних морозов і хуртовин. Вночі очікується невелике зниження температури, а вже вдень практично по всій території України цей показник буде вище нуля.

Як повідомляв портал Знай.uа, у першій половині лютого можливі навіть морози до мінус 25 градусів, які будуть супроводжуватися сильним снігом. Таку думку висловив народний синоптик Леонід Горбань.

Також портал Знай.uа писав, що користувачів мережі розлютили затори і затримки громадського транспорту у зв'язку з сильними снігопадами у Києві. І ось вже кілька днів поспіль кияни публікують фотожаби про погодну обстановку і прибирання снігу в столиці.