У мережі Viber спливла скандальна переписка священиків Московського патріархату, які без цензури обговорюють "нові порядки", встановлені після отримання УПЦ автокефалії.

Томос в Україні
Томос в Україні

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на скріншоти переписки.

"У Viber існує спільнота, в якій батюшки МП та їхні куратори з Москви обговорюють гарячі теми, пов'язані з переходом парафій до Православної Церкви України. От, наприклад, київська група "Священство", скани розмов і учасники, яких вдалося ідентифікувати. Номери телефонів - справжні. Можете потелефонувати та перевірити інформацію", - йдеться у повідомленні.

У повідомленнях явно планується акці, яку навряд чи можна назвати мирною.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Крім своїх мужиків у нас є хлопці з спортклубу, зеки з зони обіцяли підсобити, якщо що ... Собачок обіцяли запросити. Та й петард величезних прикупили", - пишуть оскаженілі попи.

Нагадаємо, журналіст Майкл Щур у випуску програми "#@)₴?$0" дотепно висміяв інтерв'ю про духівника московського патріархату владики Павла.

Настоятель лаври розповів, що своїм прокляттям убив кількох людей, що пручалися виселенню з музейних майстерень на території монастиря.

"Я повертаюся і кажу: "До вечора всі помрете. В ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа". Ну, правда, ще один чоловік помер. Вони швиденько все змилися", - розповів владика Павло.

Як повідомляв раніше Знай.ua, російська церква з подачі глави РПЦ Кирила продовжує сіяти ненависть та ворожнечу між греко-католиками та православними в Україні.

Так у вівторок, 22 січня, стало відомо про грандіозний скандал на релігійному грунті, який стався на Вінниччині.

Відповідне відео опублікувала у Facebook очевидець "московського свавілля" Оксана Либідь та розповіла деталі інциденту.

У повідомленні йдеться, що в місті Бершадь, що на Вінниччині, священик Російської церкви вигнав з приміщення храму дівчину, яка хрестилась в УГКЦ та молилась українською мовою. Він не дозволив їй стати хресною матір’ю для новонародженої дитини.

Також Знай.ua писав про те, що в інтернет-мережі обурені поведінкою московських попов під час свята – Хрещення Господнього.