Уряд України прогнозує у 2019 року зростання середньої заробітної плати до 10,5 тисяч гривень. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає прес-служба Кабміну.

Гройсман переконаний, що середня зарплата може бути навіть вище, у випадку, якщо вдасться прискорити зростання економіки.

"Середню зарплату прогнозуємо близько 10,5 тисячі гривень, але я переконаний, що цей показник буде вищим. Я за те, щоб українці працювали в Україні і отримували гідну зарплату. І ми прийдемо до того, що зарплата українців буде високою", заявив прем'єр-міністр.

Повідомляється, що за підсумками 11 місяців 2018 року середня зарплата в Україні перевищила 9 тис. грн, а в процентному вимірі її зростання склало більше 12%.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше повідомлялося, що сімейні лікарі в Україні станом на 2019 рік отримують середню зарплату від 15 000 до 25 000 гривень. В. о Міністра охорони Здоров'я Уляна Супрун розповіла про це в інтерв'ю «Радіо Свобода».

"На рівні сімейних лікарів первинної ланки - (зарплата досягає ред.) від 15-ти до 25-ти тисяч. Це в залежності від кількості пацієнтів і в якому місці, і від того, це педіатр або сімейний лікар, або терапевт", - сказала глава Моз.

Чиновниця додала, що близько 80% українців вже обрали сімейного лікаря і залишилися повністю задоволені послугами. У цій заяві Супрун послалася на дослідження соціологічної групи «Рейтинг».

Нагадаємо, Супрун розповіла, скільки заробляють сімейні лікарі. Ці цифри вражають звичайних українців.

Як повідомляв Знай. ua, українцям підвищили добові на відрядження. В Україні підвищили розмір добових на відрядження.

Знай. ua писав, що мінімальна зарплата в Україні та Польщі 2019: за якими бонусами біжать наші земляки. Відчутна різниця пояснює все.