У 2019 році Державна служба зайнятості анонсує чимало змін для українців та по-новому працюватиме з безробітними.
Про це заявив в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко, - передає "Укрінформ".
За словами чиновника, у нинішньому році всі беробітні, які стали на облік у центри зайнятості, отримають кваліфіковану допомогу.
Крім того, буде лешге влаштуватись на роботу трудовим мігрантам.

"Державна служба зайнятості запроваджує індивідуальний підхід до надання послуг, змінює свою організаційну структуру, розвиває співпрацю з численними стейкхолдерами у сфері зайнятості (люди та/або організації, чиї дії та рішення можуть впливати на всю систему - ред.)", - наголосив Ярошенко.

За його словами, у 2019 році служба зайнятості розгортатиме діяльність навколо осучаснення своїх центрів та покращення контакту між роботодавцем та шукачем; впроваджуватиме заходи з метою зменшення дисбалансу на ринку праці завдяки перекваліфікації кадрів; займатиметься розробкою законодавства у сфері зайнятості.

Планується також розробка ряду проектів, які б допомогли українським трудовим мігрантам повернутися на батьківщину та працювати в Україні.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також у цьому році українці можуть розраховувати на більші виплати у звязку з втратою роботи. Так мінімальні соцвиплати становлять 1440 -1630, в залежності від трудового стажу та останньої зарплатні. Якщо ж страхового стаже немає взагалі, в такому випадку призначаються виплати в сумі від 544 грн.

Найвища сума, яку можуть сьогодні отримати як виплати по безробіттю становить 7700 грн.

Нагадаємо, українцям розповіли, як каратимуть за щарплати в конвертах.

Як повідомляв портал Знай.ua, соцвиплати для безробітних можуть скасувати. Хто в групі ризику?

Також Знай.ua писав про те, що стало відомо, якиї професій бракує в українській столиці.

Дивіться: Які професії сьогодні в Україні найбільш затребувані