Коли мова заходить про дієти, завжди йдеться про те, які продукти слід їсти. Однак, у цьому є і зворотна сторона медалі. Багато медиків вважають, що для здоров'я важливіше не те, що ви їсте, а те, які продукти ви виключаєте зі свого раціону

Проаналізувавши численні дослідження на тему харчування і довголіття, ми вибрали продукти, про які слід назавжди забути кожному, хто хоче жити як можна довше, а з лікарями зустрічатися якомога рідше.

При чому, як показують дослідження, ворогами кожного, хто прагне до довголіття є не лише звичні "страшилки" (цукор, сіль, алкоголь), але і здавалося б абсолютно нешкідливі продукти харчування.

Список продуктів, від яких краще зовсім відмовитися для користі здоров'ю.

Продукти швидкого приготування: локшина швидкого приготування, розчинні супчики, картопляні пюре, бульйонні кубики, розчинні соки. Все це суцільна хімія, що завдає шкоди організму, пише Рoliteka.

Сирокопчені ковбаси та інше. Вони з генно-модифікованої сої. Сосиски, сардельки, варена ковбаса, паштети й інші продукти з так званими прихованими жирами. У їх складі сало, нутряний жир, свиняча шкірка займають до 40% ваги, але маскуються під м'ясо, у тому числі і за допомогою смакових добавок. Ні про яку натуральність в даному випадку взагалі мова не йде. Береться тоненька шийка і кілограм гелю. За ніч у спеціальній машинці гель "розковбасюється" разом зі шматочком шийки і до ранку виходить величезний шматок "м'яса". Як такого м'яса в ньому не більше 5%, все інше - гель (каратінін, підсилювачі смаку, підсилювачі кольору). Рожевий колір такому "м'ясу" надають підсилювачі кольору разом зі спеціальними лампами. Якщо вимкнути лампи у вітрині, Ви побачите, що колір - зелененький. Сьогодні вже ніхто не коптить так, як раніше - використовуються коптильні рідини, в яких, знову-таки, формальдегід.

Молочні продукти тривалого терміну зберігання (більше 2 міс.). Все, що зберігається більше 2-х тижнів, вживати не можна.

Асептична упаковка - це упаковка з антибіотиком.

Кавуни. Якщо вас пронесло 10 разів, то на 11-й може і не пронести. Кавун - удобрюються такими речовинами, що це перший кандидат на отруєння.

Перець (не в сезон). Абсолютно генно-модифікований продукт.

Кекси в упаковках.

Рулети. Вони не черствіють, не псуються, не сохнуть, з ними взагалі нічого не робиться. Вони лежатимуть місяць - і через місяць вони будуть такими ж.

Цукерки. 90% шоколаду - це зовсім не шоколад (барвники-замінники). Шоколадні батончики. Це гігантська кількість калорій, в поєднанні з хімічними добавками, генетично модифікованими продуктами, фарбниками і ароматизаторами. Поєднання великої кількості цукру і різних хімічних добавок забезпечує високу калорійність і бажання їсти їх знову і знову.

Заморські чаї, ароматизовані чаї і т.д. Пийте натуральний чай, в якому нічого не плаває, додаткового смаку немає. Всі ароматизовані чаї то з лимонною кислотою, то з апельсиновою кислотою, то з ще якийсь там кислотою. Звикання виникає миттєво. Нам необхідно всі кислоти вивести з організму.



Рафінована дезодорована олія. Таку олію не можна використовувати в сирому вигляді в салатах. Олія, вироблена фабриками для виробництва, є свідомо не призначеним у вживання продуктом. Такі олії не несуть ніякої користі травній системі, приглушують її роботу, блокуючи жирною субстанцією всі процеси травлення.