У лютому до України прийде справжня люта зима з міцними морозами. На півночі країни показники ртутних стовпчиків впадуть до -30 градусів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню народного синоптика Леоніда Горбаня.

Відомо, що на питання, коли українці відчують справжню відлигу, синоптик відповів: "Простіше сказати, коли в Україну прийде справжня зима".

снігопади
снігопади

За інформацією експерта, нинішня плюсова температура збережеться до 4 лютого – вдень +1... +2, вночі -2... -1.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

снігопади
снігопади

"А з 4 по 12 лютого починається справжня зима. Дуже різко з 5 лютого відбуватиметься пониження температур -14... -8, доходитиме до -25... -20. У північних областях, 8-10 лютого, може доходити навіть до -30", – сказав народний синоптик.

Варто нагадати, що кінець січня і початок лютого побалують українців м'якою зимовою погодою. Можна буде трохи відпочити від морозних "сюрпризів" зими. Прийде тимчасове потепління, яке згодом знову змінять морози. Так за прогнозами Укргідрометцентру, 29 січня на півночі і в центрі очікується дощ і мокрий сніг. У вівторок в більшості областей України температура повітря становитиме 0, + 4 градуси, на півдні + 4 + 9 градусів, в Криму до +12 градусів. Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко у себе в Facebook.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що синоптики розповіли про погодні сюрпризи, які стихія готує українцям на останній місяць зими. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на заяви народних синоптиків. Леонід Горбань вважає, що місяць розпочнеться з відлиги, але вже з 5 лютого в Україну повернуться морози.

"У першій половині лютого можливі навіть морози до мінус 25 градусів, які супроводжуватимуться сильним снігом. Невелика відлига прийде 25 лютого, але вже через кілька днів морози повернуться знову, і протримаються до кінця першого тижня березня", - розповідає Горбань.

Нагадаємо, погода на лютий: зима влаштує українцям "температурні гойдалки", бережіть себе.

Як повідомляв Знай.uа погода в Україні приготувала сюрприз: весна втомилася чекати.

Знай.uа писав, погода на тиждень: стихія влаштує перепочинок, але пуховики ховати рано.