Цей тиждень в Україні буде досить теплим. На зміну морозам у найближчі дні прийде потепління, місцями температура повітря буде доходити до +10, хоча ночі все ще будуть морозними.

Про це повідомив начальник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик.

У середу, 30 січня, сніг з дощем накриє північ, центр і південь країни (крім Криму). На заході і сході синоптики прогнозують суху погоду.

"Мінусові" показники температури будуть тільки на півночі: близько 1 градуса морозу вдень і вночі 3-5. На решті території України (крім південних регіонів) вдень очікується від 0 до 3 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів покажуть 5-7 градусів морозу. На півдні, як і раніше збережуться весняні температури: 8-10 тепла, вдень 2-4 градуси з позначкою "плюс" вночі.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У четвер, 31 січня, дощі зі снігом пройдуть лише в Житомирській, Рівненській, Сумській, Чернігівській і Київській областях. На решті території країни опадів не очікується.

Найтепліше у цей день буде на півдні: 7-9 тепла, вдень 1-2 градуси з позначкою "плюс" вночі. На решті території України денні температури встановляться на рівні 1-4 тепла, а вночі стовпчики термометрів покажуть від 1 морозу до 1 тепла.

У п'ятницю, 1 лютого, температурна картина не зміниться, а от сніг та дощі залишать Україну. В цей день синоптики очікують суху погоду по всій території країни.

На вихідних температура повітря продовжить підніматися і сягне 5-6 тепла вдень (а на півдні до +10). Проте вже з наступного тижня температура почне поступово падати, але за прогнозами синоптиків істотного "мінуса" не варто очікувати.

Нагадаємо, народний синоптик Володимир Деркач зазначає, що в першій декаді лютого погода в Україні буде відносно м'якою - від невеликих мінусів до плюсів. Уночі очікується мінусова температура, а вдень - вище нуля і сніг.

Як повідомляв портал Знай.uа, кінець січня і початок лютого потішать українців м'якою зимовою погодою. Можна буде трохи відпочити від морозних "сюрпризів" зими. Прийде тимчасове потепління, яке згодом знову замінять морози.

Також портал Знай.uа писав, що, за словами Леоніда Горбаня, в першій половині лютого можливі навіть морози до мінус 25 градусів, які будуть супроводжуватися сильним снігом. Відлига прийде 25 лютого, але потім морози повернуться знову.