День діда Мороза і Снігуроньки

не Дивно цей день в народі святкують після Нового року, свято вважається язичницьким. В цей день згадують про легенді про Снігуроньку , яка полюбила людини, приходить бога любові і не захотіла летіти на Північ навесні, так і розтанула. Вона – дочка Мороза – зимової іпостасі Велеса, який був одружений на Сніговій Цариці. Цей день вважався символом закінчення зими, а значить починається весна і скоро буде Масляна.

День працівників Азербайджанської митниці

Цей день відзначають в Азербайджані, починаючи з 1997 року, тоді його встановили за Указом Президента. А дату вибрали, тому що в цей день у 1992 році створили першу митну службу незалежного Азербайджану за Указом Президента Муталібова «Про створення Митного комітету Азербайджанської Республіки». Її назвали Митний комітет Азербайджанської Республіки.

Православні свята:

  • Поклоніння першому пустынножителю і ченця Антонія Великого.
  • Пісний день.

Антон – перезимник, Антоніна – половина

Це був день, коли вважалося, що вже половина зими пройшла, а значить скоро прийде весна. Також відзначали день пам'яті Антонія Великого, тому день і назвали так. Селяни пекли сьогодні толокняные колобки, вони були символом сонця. Толокно потрібно було змішати з пшеничного борошном, додати вершкове масло і яйця з сіллю, змішати з молоком і зробити з такого тіста булочки. Ще наші предки в цей день віднаджували псування, поперек стежки, яка вела у двір, треба було провести межу серпом, як би відсікаючи псування.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Іменини в цей день

Антон, Антоніна, Віктор, Георгій, Іван, Павло, Савелій

Нагадуємо, ПриватБанк потрапив у жахливий скандал з вигаданими боргами. Таких шахраїв ще пошукати треба.

Як повідомляв портал "Знай.ua", синоптик зробив несподіваний прогноз на лютий. Сніговий апокаліпсис відміняється.

Нагадуємо Світлана Фус, популярний український дієтолог, експерт по здоровому харчуванню, розповіла всю правду про цукор і напої, в яких він міститься.

Антон Перезимник 30.01