Пенсіонерам замінять старі посвідчення. Українці переймаються через черги та хвилюються, як швидко пройде процедура переходу на електронні документи.

У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Київської області роз'яснили, що буде з посвідченнями та чи потрібно усім їх змінити, - пишуть "Факти".

українці

Згідно з "Порядку оформлення, виготовлення і видачі документів, що підтверджують призначення пенсії" від 2017 року пенсійні посвідчення виготовляються як в паперовій формі, так і у вигляді платіжної картки. Картка служить одночасно і посвідченням (електронне пенсійне).

Кожен українець сам вирішує, які документи йому замовляти.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

посвідчення пенсіонера

Електронні посвідчення

В електронному посвідченні об'єднані функції звичного пенсійного посвідчення та банківської платіжної картки, що забезпечує його власнику чимало вигод. Користуючись таким документом, пенсіонер може одержувати пенсію, оплачувати комунальні послуги, розраховуватись за купівлі торговельній мережі, інтернету, отримувати доступ до інших онлайн-сервісів.

Такі пенсійні посвідчення містять платіжний додаток, та за допомогою нього українці можуть користуватися цілою низкою банківських послуг.

Цей документ як і паперовий, пенсіонери можуть пред'являти для пільгового проїзду в громадському транспорті або при отриманні знижки при купівлі ліків в аптеках та іншими державними електронними сервісами.

Також власникам електронних посвідчень легко звернутися до держорганів через інтренет.

Тим не менш пенсіонери ні яким чином не зобов'язані обмінювати паперові посвідчення на електронні.

пенсіонери

Як отримати

Щоб стати власником електронного посвідчення, українцям необхідно звернутися до територіального органу Пенсійного фонду та подати пакет документів, серед яких паспорт громадянина Украни, ідентифікаційний код, фотокартку розміром 30×25 мм

Виготовлять документ безкоштовно. А протягом місяця українці зможуть забрати його в банку.

банк

Нагадаємо, песійний фонд переживає тяжку кризу, а українців турбує питання, чи не вріжуть їм виплати.

Як повідомляв раніше Знай.ua, ветерани АТО поскаржиличь, що їхню службу проігнорували в Пенсійному фонді.

Також Знай.ua писав, що українцям розповіли, хто першим отримає субсидії на руки.

Дивіться: Пенсії в 2019. АТОвців жорстко кинули