Кабінет міністрів ініціює ряд окремих програм підтримки новонароджених та їх сімей.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду, передає Хвиля.

"У минулому році ми ввели систему надання "пакунків малюка", і, фактично, вже понад 100 тисяч таких пакетів було надано породіллям в минулому році", — сказав він.

"Ми ввели в бюджеті 2019 року ще один важливий інструмент — муніципальна няня. Якщо сім'я наймає офіційно по догляду за дитиною няню, то уряд компенсує 1626 гривень заробітної плати, яку батьки платять няні. Фактично суму податків буде компенсувати держава", — пояснив прем'єр.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Нагадаємо, уряд буде відшкодовувати батькам послуги по догляду за дитиною до трьох років. Розмір відшкодування — прожитковий мінімум на дітей віком до шести років.

Протягом року він буде змінюватися. З 1 січня 2019 року прожитковий мінімум становитиме 1626 грн, з 1 липня - 1699 грн, з 1 грудня — 1779 грн.

Право на таку допомогу матимуть не тільки українці, а й іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні. Допомогу не зможуть отримати батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу та прийомні батьки, що отримують інші види соціальної допомоги.

Раніше повідомлялося, що безробітні в Україні можуть отримувати допомогу від держави від 610 грн для осіб без стажу роботи до 7700 грн для осіб з високою зарплатою і вислугою років.

Про це заявив виконуючий обов'язки голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко під час прес-конференції.

"Якщо людина втратила роботу і не має засобів для існування, вона має право на виплату. На сьогоднішній день така допомога найвища - це 7700 грн, і для тих, хто не мав жодного дня стажу роботи, - це 610 грн. Розрив досить великий" - сказав голова служби.

Нагадаємо, що в Україні посилилися "правила гри" для безробітних, адже тепер їх мотивацію до пошуку роботи будуть оцінювати так звані радники.

Також Знай.uа" писав про те, що найбільше в українській столиці не вистачає кваліфікованих робітників та працівників сфери обслуговування.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у службі зайнятості приголомшили цифрами, освічені українці опинилися за бортом.