Українцям назвали суму компенсації за новою програмою уряду "Муніципальна няня" та суму виплат на дитину, передбачені у 2019 році.

Соціальні виплати на дитину
Соціальні виплати на дитину

Про це інформує прес-служба Кабміну.

У повідомлені сказано, що українські сім'ї, в яких народилися діти, отримують фінансову допомогу від уряду в розмірі 41 280 грн, з 2019 року в країні з'явився новий вид соціальної допомоги – "муніципальна няня".

Спочатку сім'я із новонародженою дитиною отримує одноразову допомога 10 320 грн, а решту коштів виплачуються рівними частинами протягом 36 місяців.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Соціальні виплати на дитину
Соціальні виплати на дитину

"Протягом трьох років декретної відпустки держава також щомісяця платить за маму єдиний соціальний внесок, який збільшує її страховий стаж", – кажуть у Кабміні.

Урядовці підкреслили, що соціальна допомога "муніципальна няня" прив'язана до прожиткового мінімуму для дітей і з початку року становить 1626 грн.

"Крім щомісячних 860 грн виплат на дитину, сім'я зможе безповоротно щомісяця отримувати ще 1626 грн на відшкодування послуги няні. На це уряд в державному бюджеті заклав 500 млн грн", – резюмують у Кабміну.

У перспективі допомогою зможуть скористатися 25 тис. сімей.

Нагадаємо, у 2019 році соцвиплати на дітей збільшаться, проте деякі з них залишаться на тому ж рівні, що і минулого року.

Як повідомляв раніше Знай.ua, в 2019 році молоді батьки зможуть отримати державну допомогу по догляду за дитиною.

Влада компенсує українцям майже 1700 гривень на няню.

Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

"Муніципальна няня" – це урядовий проект з підтримки молодих батьків, який запрацював з 1 січня 2019 року. У його рамках держава компенсує частину витрат на послуги няні для дітей до 3 років. Сума відшкодування рівна розміру прожиткового мінімуму для дітей до 6 років, станом на сьогодні це 1626 гривень на місяць", - розповіли у Міністерстві.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні з початку року українські родини, які виховують маленьких дітей віком до 3 років можуть отримати допомогувід держави.