В Національному банку повідомили, що українці почали більше користуватися готівкою. Так, за рік кількість грошей в обігу зросла на 10,7%.

Національний банк України відзначив, що зростання економіки України позначається на збільшенні обсягу готівки в обігу, що необхідно при збільшенні потреби в грошах як засобах розрахунку. Так, за 2018 рік кількість готівки виросло на 10,7%, тобто до 400,1 млрд гривень.

гроші

Спеціалісти підрахували, що в середньому один українець зберігає вдома 69 банкнот і 293 монети, а найпопулярнішою купюрою є 200 грн, що становить 22,8% від усіх банкнот в Україні. Найпопулярнішою монетою є 10 копійок, а це 29% від усіх випущених монет. "Разом з тим розвиток безготівкових розрахунків кілька стримувало попит на готівку", - додали в Нацбанку.

монети

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Завдяки цьому рівень готівки в економіці (відношення готівкових коштів в обігу поза банками до ВВП) знизився з 11,1% ВВП в 2017 році до 10,3% ВВП в 2018 році. Найменше монет номіналом 2 грн (0,4%), і купюр в 20 гривень (4,4%).

нові монети номіналом 2 гривні

Нагадаємо, Національний банк терміново звернувся до українців та попередив, що в обігу зявились нові "небезпечні" підробки. Так, найбільша купюра в 500 євро зразка 2002 року має ті ж знаки безпеки, що й оригінал і її надзвичайно складно розпізнати.

Як повідомляв портал Знай.ua, статистика показала сумну реальність. Сьогодні віб безробіття не застрахований ніхто, навіть ті. хто отримав диплом нта грану спеціальність. За даними Державної служби статистики, 90% українців, які перебувають на обліку в службах зайнятості, мають вищу освіту.

Також Знай.ua писав про те, що доки українці останні копійки витрачають на проїзд, у Європі громадський транспорт стане безкоштовним.

Дивіться: Як відрізнити справжні гроші від фальшивки