На найближчі дні в Україні збережеться тепла погода, а це означає, що деякий час українцям ще доведеться миритися з сирістю і сльотою на вулиці.

Як розповіла заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня, тепла погода в Україні протримається ще тиждень.

Відлига, яка прийшла в Україні протримається і в перших числах лютого — говорить Наталія Голеня.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Вночі місцями може підмерзати, але несуттєво. На більшій частині країни температура повітря буде коливатися від 3 градусів морозу до 3 тепла. У південних областях, на Закарпатті та Прикарпатті 2—3 лютого денна температура досягне позначок плюс 5—10, а в Криму до плюс 15 градусів. А вже 6 лютого в Україні похолодає. За нашими розрахунками, морози будуть помірні - каже синоптик.

А також, за її словами, відлига буде супроводжуватися опадами.

Опади будуть, але незначні. Так, 31 січня на заході, півночі і в центрі країни прогнозуємо невеликий дощ, який на заході супроводжуватиметься мокрим снігом. Але в вихідні (2 і 3 лютого), а також початку наступного тижня істотних опадів в Україні не очікується - уточнила Голеня.

Водночас синоптик Леонід Горбань зробив повідомлення, що відлига в Україні протримається тільки до 3—4 лютого.

5 лютого очікуються сильні морози, місцями до мінус 25 градусів. Триватимуть вони недовго: вже з 13 16 лютого нас чекає невелика відлига з нічною температурою до мінус 2 градусів. Потім у Україну прийде похолодання до мінус 5 градусів. З 24 лютого на пару днів знову трохи потеплішає, а ось кінець останнього місяця зими покаже себе: очікуються морози до мінус 10— 12 градусів, а на півночі місцями до мінус 15. Така погода збережеться і в першій декаді березня. У час невеликої відлиги (2 і 4 лютого) в Україні пройдуть дощі, а ось 9, 18, 19, 23 і 27 лютого очікується сніг - розповів Горбань.

Нагадаємо народний синоптик Володимир Деркач розповів, що в цьому році в лютому не буде сильних морозов і хуртовин.

Вночі очікується невелике зниження температури, а вже вдень практично по всій території України цей показник буде вище нуля.

Як повідомляв портал Знай.иuа першій половині лютого можливі навіть морози до мінус 25 градусів, які будуть супроводжуватися сильним снігом.

Таку думку висловив народний синоптик Леонід Горбань.

Також портал Знай.uа писав, що користувачів мережі розлютили пробки і затримки громадського транспорту у зв'язку з сильними снігопадами у Києві.

І ось вже кілька днів поспіль кияни публікують фотожаби про погодної обстановки і прибирання снігу в столиці.