Українців в 2019 році чекає комунальний апокаліпсис. З тим, як зростають тарифи, стає і більше боргів за комунальні послуги, розповідає видання Хвиля.net. Так до 1 листопада 2018 року українці вже були в боргах по вуха – всі разом ми заборгували 39,9 млрд грн. За один тільки жовтень борги українців зросли на 1,7 млрд грн. І це при тому, що перша половина місяця була тепла, а ціна на газ для населення «стара».

Згідно з експертними прогнозами, нічого хорошого нас не чекає. Ціни на газ зростають, опалення дорожчає в геометричній прогресії, субсидії масово скорочуються, гаряча вода з 1 січня дорожчає, а в холодну пору року цілком закономірно очікується мінусова температура. Так, за комуналку населення заборгує до кінця опалювального сезону вже 60 мільярдів гривень.

Слід зазначити, що з 1 травня 2019 року набуде чинності Закон України «Про житлово-комунальні послуги». Це нововведення передбачає сплату пені. Її розмір, згідно із законом, становить 0,01% від суми боргу за кожен день прострочення. Разом з тим, пеня не може перевищувати розмір боргу.

Крім того, законом визначено, що її нарахування починається з наступного робочого дня після закінчення граничного строку сплати за послуги. Це означає, що пеня буде нараховуватися при простроченні оплати послуг за квітень.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Звіряча комуналка і нічого оптимістичного. Втім, як і завжди в нашій державі.

Нагадаємо, українцям без лічильників накрутили потрійні тарифи: чиновники проігнорували суд і зробили все по-своєму.

Кабінет міністрів змінив норми споживання блакитного палива для побутових споживачів, які не мають лічильників.

Починаючи з 30 січня норми споживання газу знизять втричі: до 3,29 куб. м. на одну людину в місяць. Про це повідомляє UBR.

Перший раз Верховний суд звинуватив Кабмін у порушенні регламенту, визнав його рішення незаконним і повернув минулорічні норми споживання у 9,8 куб. м. Однак чиновники не відступають і другий раз змінюють рішення.

Нагадаємо, українцям пояснили, як не платити за комуналку, якщо якість не влаштовує.

Як повідомляв раніше Знай.uа,Рева відсвяткував новий рік на суму, якої б вистачило пенсіонерам 10 років.

Знай.uа писав, що українці по-новому платитимуть за воду і тепло.