Маршрутки, або як їх народ прозвав, "мотлох на колесах" нарешті відійде в історію. Київ відмовиться від цього виду транспорту, поступово переходячи на автобуси та інші види.

Про це повідомили представники столичної влади.

Повністю позбутися маршрутних таксі, за словами заступника голови Київської міської держадміністрації Дмитра Давтяна, столиця зможе вже за три-чотири роки.

золота маршрутка в Києві

"Якщо ми і далі будемо йти такими темпами і купувати по 100-150 автобусів в рік, то за 3-4 роки ми повністю впораємося з цим завданням", - повідомив Давтян.

За його словами, в цьому році Київ планує закупити 129 одиниць нової техніки за рахунок кредиту від Європейського інвестиційного банку.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

маршрутки на вокзалі

"Це реформа буде залежати в першу чергу від можливості фінансування. В цьому році ми плануємо придбати за рахунок Європейського інвестиційного банку 17 нових трамваїв, 112 автобусів (5 одиниць 12-метрових і 62 штуки 18-метрових). Крім того, буде придбана техніка і за кошти міського бюджету.

затор

Нагадаємо, не зважаючи на підвищення цін по всій Україні, ми регулярно читаємо стрічці новин про небезпечні випадки за участі маршруток. Так, нещодавно в одному з маршрутних таксі просто на ходу відпали два колеса.

Як повідомляв портал Знай.ua, у столичному Святошинському районі з'явиться нова дорожня розв'язка. Українці заплатять мільйони.

Також Знай.ua писав про те, що українських водіїв попередили про нові схеми обману, до того ж дурять самі полцейські і як результат, з водія витрушують чималі штрафи.

Дивіться: Що собі дозволяють водії маршруток по відношенні до пільговиків