В Одеській області відтепер діти, які не щеплені від кору, будуть допускатися до відвідування садка або школи лише за рішенням медкомісії. Про це повідомляють «ФАКТИ» з обласної адміністрації, з посиланням на відповідний спільний наказ керівництва департаментів охорони здоров'я, освіти і науки, а також регіонального лабораторного центру МОЗ.

В обладміністрації розповіли: «Якщо дитина не отримала щеплення через протипоказання, її можуть допустити в школу або дитсадок при благополучній епідситуації. Якщо після проходження медкомісії в отримання дозволу буде відмовлено, можуть запропонувати проходити навчання індивідуально».

Варто відзначити, що в січні поточного року в Одеській області зафіксували 303 випадки захворювання на кір.

Керівник департаменту охорони здоров'я обладміністрації Олена Теряєва заявила: «Протягом останнього тижня захворюваність зросла в два рази за рахунок спалаху в селі Шевченкове Кілійського району. У всіх одеських медустановах є бельгійська вакцина від кору для щеплення дітей».

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За інформацією Одеського обласного лабораторного центру МОЗ України, тільки за четверту наділю січня в Одеській області зареєстровано 139 нових випадків кору. В Одесі кількість хворих стрімко зростає – якщо раніше їх було 28 осіб, то тепер ця цифра становить 110. Наголошується, що найбільша кількість хворих зафіксована в обласному центрі 142. Що стосується госпіталізованих із захворюванням одеситів, що їх кількість зросла – на даний момент їх 77 проти 65, що становить 18 відсотків.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Україні лише за останній тиждень січня – з 21 по 27 число, близько 199 тисяч людей захворіли на ГРВІ та грип, що наблизило нашу країну до епідемічного порогу. У МОЗ назвали основні ознаки захворювань, а також повідомили, що потрібно робити у випадку їх виявлення.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун не так давно заявила, що в нашій країні епідемія кору оголошуватися не планується.

Також "Знай.uа" писав, що близько 20% дітей, які проживають у Києві, не вакциновані від кору, в результаті чого прийнято рішення не пускати їх у дитсадки і школи.