Центральна виборча комісія зареєструвала ще двох кандидатів у президенти на виборах 2019 року. Відповідне рішення було прийнято на засіданні 1 лютого.

Статус кандидатів у президенти отримали голова Патріотичної партії України Микола Габер та Юрій Дерев'янко від партії "Воля". Зараз офіційно зареєстровано вже 28 кандидатів. Варто зазначити, що така кількість кандидатів - це рекорд для України.

Юрій Дерев'янко

Представник ЦВК також повідомив, що 1 лютого документи подали ще 5 осіб, серед яких висуванець від "Народного руху України" нардеп Віктор Кривенко. Всього подали документи 59 осіб.

Микола Габер

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Раніше повідомлялося, зареєстрований кандидатом у президенти України шоумен Володимир Зеленський не проживав в країні протягом 10 останніх років перед днем виборів (31 березня 2019 року). Відповідні дані надала Центральна виборча комісія України.

За інформацією представників ЦВК, в його паспорті вказано дату реєстрації місця проживання з 14 серпня 2009 року.

"При розгляді питання про реєстрацію В. Зеленського кандидатом в президенти на засіданні 30 січня ЦВК встановила, що в його паспорта немає формальних відомостей про реєстрацію місця проживання в Україні протягом 10 останніх виборів років. З цього необхідного для претендента на пост глави держави терміна "випадає" період тривалістю 4 місяці і 13 днів (135 днів) - з 31 березня 2009 року по 14 серпня 2009 року", - йдеться в повідомленні.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Як відомо, реєстрація місця проживання в Україні згідно з законом є основним, але не єдиним критерієм для встановлення факту проживання особи на території України, і відповідно не єдиною умовою реалізації права громадян України на обрання президентом країни.

Нагадаємо, шоумен Володимир Зеленський заявив, що буде президентом тільки один термін.

Раніше Знай.uа повідомляв, українці згадали чинному президенту та кандидату на другий термін Петру Порошенку гучні передвиборчі обіцянки, які він давав п'ять років тому.

Також Знай.uа писав, Інна Богословська внесла до ЦВК грошову заставу у розмірі 2,5 мільйона гривень, незважаючи на те, що її офіційні доходи набагато скромніші.