Київстар припиняє зв'язок з російськими номерами, які використовуються на непідконтрольних Україні територіях Донецькій, Луганській областях, у Криму, а також на окупованих територіях Грузії.

Про це повідомляє прес-служба "Київстару".

Абонентам ж мобільний оператор почав розсилку відповідних смс. Він діє згідно з рекомендаціями Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформації.

зокрема, комісія радить припинити обмін міжнародним трафіком з окремими номерами, які були виділені Російською Федерацією з порушеннями і використовуються на зазначених вище територіях.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Блокування номерів стартує 8 лютого 2019 року.

Раніше повідомлялося, що з 1 лютого найбільші мобільні оператори почали тестувати процедуру перенесення мобільного номера. Однак не всі оператори з "великої трійки" впевнені у своїх силах. Втім, до травня послуга повинна повноцінно запрацювати.

Найбільше клопоту у операторів викликала підготовка локальних баз даних (БД) до взаємодії з централізованою (ЦБД). За яку відповідає її адміністратор, Український державний центр радіочастот (УДЦР), пише UBR.

За словами представників компаній, тестування йде за планом і особливих проблем немає.

Першим почав тестування lifecell, локальна база даних вже є.

Нагадаємо, мобільний оператор закриє популярні тарифи з 3G: українцям не вдасться заощадити. Відключення абонентів від старих тарифних планів та переведення їх на нові відбудеться з 5 лютого.

Як повідомляв Знай. ua, стартував перенесення мобільних номерів: як це буде працювати і скільки заплатимо. Послуга може бути безплатною і стане доступною для всіх в травні.

Знай. ua писав, що мобільний оператор масово блокує номери українців. Оператор намагався все пояснити.