Уляна Супрун розповіла українцям про те, з якими ліками краще не змішувати алкоголь. свій пост вона опублікувала в Facebook.

"Після тривалих наукових досліджень стало відомо, що алкоголь повністю несумісний тільки з такими антибіотиками як: цефамандол, цефоперазон, цефотетан, хлорамфенікол, гризеофульвін, ізоніазид, метронілназол, нитрофурантоин, сульфаметоксазол, сульфаквазол, лінезолід, доксициклін. Зверніть увагу - це назви діючої речовини, а не препарату ", - зазначила вона.

Чиновниця також наголосила, що поєднання цих антибіотиків і алкоголю викликає моментальне сп'яніння, нудоту і багато інших не найприємніші симптоми.

Решта антибіотики, за її словами, не мають строгих протипоказань щодо алкоголю, "хоча інфекційні хвороби, лихоманка, головний біль і алкоголь не схожі на здорову комбінацію, погодьтеся" - цитує вона.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також Супрун нагадала, що ряд інших препаратів також по своєму реагують на поєднання з алкоголем, і перед одночасним прийомом і того і іншого слід відкрити інструкцію до препарату.

Вона перерахувала основні групи препаратів, несумісних з алкоголем. Традціцонно, це знеболюючі та протизапальні препарати (ібупрофен, ацетилсаліцилова кислота та ін.), В цьому випадку можливі виразка шлунка, кровотеча, біль в шлунку, проблеми з печінкою; для серцево-судинних хвороб (зокрема, нітрогліцерин) - викликають аритмію або тахікардію, запаморочення, перепади тиску і втрату свідомості.

Поєднуючи діабетичні препарати з алкоголем, ви дуже сильно знижуєте рівень цукру в крові, викликаючи ряд таких симптомів як нудота, головний біль, почервоніння обличчя, перепади тиску і частоти серцевих скорочень.

Крім того, давно відомо, що більшість антидепресантів можна поєднувати з алкоголем взагалі. В першу чергу тому, що алкоголь нейтралізує дію антидепресантів, будучи в свою чергу "депресантом".

"Деякі антидепресанти та інгібітори моноаминов-оксидази - їх поєднання з тирамін червоного вина критично підвищує тиск", - зазначила чиновник.

Також алкоголь посилює побічні дії антигістамінних препаратів, в результаті чого або викликає сонливість, або падіння тиску і ризик втрати рівноваги. У свою чергу, препарати, які виписують при тривожності і епілепсії (зокрема, бензодиазепиновой група препаратів, таких, як Гідазепам і Алпрозолам) в поєднанні з алкоголем призводять до порушення пам'яті, координації, погіршення дихання, запаморочення і ризик передозування. Останнє може привести до коми і смерті.

Список ліків, несумісних з алкоголем включає також препарати для лікування артриту (наприклад, диклофенак), антикоагулянти, вітаміни і мінерали, в тому числі з їжі, адже алкоголь перешкоджає засвоєнню вітамінів В1, В9, В12 і цинку, і ліки для регуляції рівня холестерину ( ряд статинів і ніацин, вітамін В3).

Як повідомляв "Знай.ua", Супрун розповіла, як розпізнати фальшиві ліки.

Також, як повідомляв "Знай.ua", медреформа Супрун вигнала медиків з лікарень.

Крім того, "Знай.ua" писав про те, що звільнення України від представників нинішньої влади почнеться з вигнання тимчасово виконуючою обов'язки глави Міністерства охорони здоров'я Уляни Супрун. Про це в прямому ефірі телеканалу «112 Україна» заявив народний депутат, засновник «Опозиційною платформи - За життя» Вадим Рабинович.