Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Феноменальний рейтинг Зеленського спробувала пояснити Бекешкіна

Нещодавно оприлюднили дані кількох соціологічних опитувань. Виявилося, що шоумен і з нещодавнього часу кандидат у президенти України Володимир Зеленський займає в них лідируючу позицію. Керівник Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна пояснила ситуацію.

ЗСУ
ЗСУ

Призов 2019: українцям розповіли, коли чекати "листи щастя"

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

у 2019 році в Україні запланували два призови на строкову службу в армії. Кожен із призовів триватиме три місяці. Про це сказано в указі президента України від 30 січня. Згідно з документом, призов на строкову службу громадян у віці від 20 до 27-ми років які не мають права на відстрочку або звільнення проходитиме в квітні-червні і жовтні-грудні 2019 року. Також в указі йдеться про те, що зі Збройних сил і військових формувань України військовослужбовці, які мають ступінь вищої освіти "спеціаліст" або "магістр" і відслужили встановлені терміни будуть відіслані в запас у квітні-травні та жовтні-грудні цього року.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Монетизація субсидій змусить українців економити ще більше

З 2019 року українці отримуватимуть субсидії реальними грошима. Такий процес називається "монетизація субсидій". Після монетизації субсидій людина матиме так звані "живі гроші". Вона також самостійно контролюватиме якість комунальних послуг від постачальника і розрахунки за них.

Російський реп-виконавець Кирило Толмацький, відомий під псевдонімом Децл
Помер Децл Олексій Толмацький

Помер Децл Олексій Толмацький: стали відомі причини смерті репера

Російський реп-виконавець Кирило Толмацький, відомий під псевдонімом Децл, помер від зупинки серця. Про це повідомляє Знай.uа з посиланням на російські ЗМІ, які цитують концертного директора музиканта Павла Беленця.

МВФ
МВФ

Україна почала повертати гроші МВФ: перші мільйони доларів

Україна почала виплачувати борги за кредитами Міжнародного валютного фонду. Перший платіж на суму 88,5 мільйона доларів вже виплачено. Наступний платіж Україні доведеться зробити вже у вівторок, 5 лютого. МВФ отримає від України 257, 25 млн СПЗ (спеціальні права запозичення) за програмою Stand-by. Наступні дві оплати по кредитах передбачено на вересень 2019 року. Їх розмір складе 114,3 млн СПЗ та 295, 5 млн СПЗ.