При стабільній економічнійситуації в Україні в 2019 році, житло на первинному ринку має подорожчати на 15%.

Цю інформацію повідомляє delo.ua.

Начальник відділу продажів міні-міста Svitlo Park Олександр Панфілов розповів, чому це відбудеться:

"На вартість житла вплине зростання будматеріалів і будівельно-монтажних робіт. У 2018 році подорожчання будівництва вже додало мінімум 10-15% вартості у вартість для покупця. До 2019 року зростання собівартості будівництва не перевищить 25%, що стане головною причиною збільшення ціни для покупця на 8-10%".

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Костянтин Олійник з компанії UTG вважає, що в 2019 році ринок чекає поступове повільне зростання в гривнях і коливання в доларовому еквіваленті через зміни обмінного курсу.

Згідно з даними Нацбанку, у 2018 році столична нерухомість подорожчала на 6,9% в гривні. При цьому в євро ціна зросла лише на 0,8%.

Головна тенденція на ринку нерухомості - закріплення цін на житло в гривні.

Ціни на житло ростуть через подорожчання будівництва в середньому на 23%.

Згідно з підрахунками Мінрегіонбуду, собівартість будівництва одного квадратного метра в Києві в минулому році була найдорожчою в Україні і становила майже 14 тис. грн.

Нагадаємо, покупка квартири в Україні перетворилася на виснажливий марафон. Власне житло - це головна проблема молодих сімей.

Більшість українців замислюються, як накопичити на квартиру і де взяти непідйомну на сьогодні суму. Це непросто, але можливо, кажуть експерти.

Для будь-якої людини завжди корисно і важливо стежити за своїми витратами і доходами. Тут потрібно все обдумати і чітко розрахувати суму щомісячних відрахувань. За словами експертів, слід детально розпланувати свій бюджет і подумати, на чому економити.

Як повідомляв раніше Знай.uа, як зміняться ціни на житло в Україні після президентських виборів.

Також Знай.uа писав, що ці квартири українці купують найбільше.

Дивіться: Як зміниться ринок нерухомості в Україні і як уникнути неприємностей