У понеділок, 4 лютого, в Україні продовжує переважати тепла погода, незважаючи на те, що на календарі – останній місяць зими.

Так, у південних та центральних регіонах буде сонячно, а на решті території країни хмарно, хоча так само тепло. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

Повітря прогріється до несподіваних у лютому відміток. У понеділок вдень температура по Україні в середньому становитиме +6...+ 8 градусів.

Тепліше, традиційно – у південних областях. До +10...+ 12 градусів стовпчики термометрів показуватимуть на Миколаївщині, а в Криму буде ще тепліше – + 11...+ 13 градусів.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

При цьому найхолодніше буде на Луганщині – +2...+ 4 градуси. Прохолодніше, ніж на решті території України, буде також на Півночі. Зокрема, на Київщині, Чернігівщині, Сумщині та Харківщині. Там повітря прогріється до +3...+ 5 градусів.

За даними Укргідрометцентру, по всій Україні опадів не передбачається, вітер буде північно-західним, 5 – 10 м / сек.

Прогноз погоди на 4 лютого в містах України

Ужгород – + 4...+ 6

Львів – +3...+ 5

Івано-Франківськ – + 4...+ 6

Тернопіль – + 4...+ 6

Чернівці – + 5...+ 7

Хмельницький – + 4...+ 6

Луцьк – +3...+ 5

Рівно – +3...+ 5

Житомир – + 5...+ 7

Вінниця – + 5...+ 7

Одеса – + 8...+ 10

Миколаїв – + 10...+ 12

Херсон – + 9...+ 11

Сімферополь – + 11...+ 13

Кропивницький – + 5...+ 7

Черкаси – + 4...+ 6

Чернігів – +3...+ 5

Суми – +3...+ 5

Полтава – + 4...+ 6

Дніпро – + 6...+ 8

Запоріжжя – +7...+9

Донецьк – +3...+ 5

Луганськ – + 2...+ 4

Харків – +3...+ 5

Київ – +3...+ 5

карта Укргідрометцентру на 4 лютого

Народний прогноз погоди в Україні

4 лютого відзначається день пам'яті апостола Тимофія. Саме мороз визначав у цей день майбутню погоду. Якщо у мороз спітніли віконниці і рами, слід чекати на потепління. Якщо «снігові візерунки» підіймаються вгору по склу, значить морозу продовжуватись, а якщо нахилилися — до відлиги. Якщо опівдні на Тимофія світить сонечко — йде рання весна.

Нагадаємо, що зараз в Україні спостерігається незвичайне для цієї пори року потепління. Однак синоптики попереджають, що вже в середині наступного тижня в країну повернуться сніг і морози.

Як повідомляв портал Знай.uа, відомий харківський бабак Тимко зробив традиційне передбачення погоди. Він вказав, що весна цього року буде пізньою. За повір'ям, якщо 2 лютого погода буде сонячною і бабак побачить свою тінь – зима буде довгою.

Також портал Знай.uа писав, що останній місяць зими буде досить мінливий. Середня температура місяця буде від нуля до п'яти градусів морозу.