У РПЦ вже встигли відреагувати на офіційну інтронізацію митрополита Православної церкви України Епіфанія.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зокрема, у російські церкві назвали вступ на посаду Епіфанія "жалюгідним видовищем".

Більше того вони не втратили шансу вкотре звинуватити Вселенського патріарха Варфоломія у визнання "розкольників",

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Жалюгідний видовище. Константинопольський патріархат залишився в повній самоті зі своєю клонованої "овечкою Доллі", - зазначив прес-секретар патріарха Олександр Волков.

Також він згадав і про гостей інтронізації українського митрополіта. Так, московські попи не помітили на заході гостей найвищого державного рівня попри присутність найвищих посадочих осіб, починаючи від президента.

Разом з тим варто відзначити, що на інтронізації настоятеля Православної церкви митрополита Єпіфанія, яка пройшла в неділю, 3 лютого, в Соборі Святої Київської, не прийшов патріарх Філарет — причина виявилася в тому, що його стан здоров'я погіршився.

Публічні заходи були заборонені лікарями для Филерета, а як у нього погіршилося здоров'я. В даний момент він знаходиться поза лікарні з підвищеним тиском.

"Він зараз перебуває під постійним наглядом, але надіслав своє письмове привітання, яке наприкінці богослужіння також буде зачитано", — кажуть джерела.

Наголошується, що в неділю, 3 лютого, в Києві відбулася інтронізація митрополита Епіфанія. У той же день у нього було день народження – митрополиту виповнилося 40 років.

Крім того варто відзначити, що під час богослужінь глава Православної церкви митрополит Епіфаній згадує патріарха Російської православної церкви Кирила тільки тому, що це необхідно згідно з канонічним приписом православної церкви, яка зберігає в собі довгоочікуваний Томос.

"До отримання томосу навіть після обрання мене як предстоятеля я не поминав в диптиху патріарха Кирила. І ми не молимося за патріарха Кирила. Але виконуємо канонічні приписи православної церкви та приписи, що містяться в томосі. Ми молимося за єдність православної церкви. Тобто поминаємо всіх предстоятелів помісних православних церков. Тому і в диптиху серед них є і предстоятель РПЦ, патріарх Кирило", - пояснив Епіфаній в інтерв'ю Радіо Свобода.

Нагадаємо, митрополита Епіфанія офіційно інтронізували.

Як повідомляв "Знай.ua", Софія Київська приймає інтронізацію глави нової церкви Епіфанія.

Також "Знай.ua" писав, що митрополит Епіфаній збентежив заявою щодо Донбасу та Криму.

Шлях митрополита Епіфанія