Відтепер українці зможуть отримувати ще більше "безкоштовних" ліків за новою програмою Міністерства охорони здоров'я.

Нещодавно затвердили новий перелік препаратів програми "Доступні ліки". Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"У новому переліку доступні 64 безкоштовних препарату, включаючи ліки для лікування серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та бронхіальної астми. Всього до реєстру включено 258 ліків, які пацієнти можуть купувати з невеликою доплатою," - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що найдешевший препарат, який на 100% відшкодовує держава коштує 4,76 гривень. У списку з перелічених найдорожчий, який відшкодовують - 898,22 гривень.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Після перегляду переліку препаратів програми "доступних ліків", виробники знизили ціни на 37 торгових найменувань лікарських засобів.

Також виробники запевнють, що у наступному півріччі на ринок випустять 39 млн упаковок препаратів для пацієнтів. Із них 16 млн упаковок пацієнти зможуть отримати безкоштовно.

Ознайомитися з повним переліком "доступних ліків" можна в наказі Міністерства від 1 лютого 2019 року. Проте для того, аби отримати необхідні ліки за програмою - потрібно звернутися до свого сімейного лікаря або терапевта, отримати правильно виписаний рецепт і обміняти його на ліки в аптеці з позначкою "Доступні ліки".

Нагадаємо, Уляна Супрун розповіла українцям про те, з якими ліками краще не змішувати алкоголь. свій пост вона опублікувала в Facebook.

Поєднання цих антибіотиків і алкоголю викликає моментальне сп'яніння, нудоту і багато інших не найприємніші симптоми.

Також, як повідомляв "Знай.ua", медреформа Супрун вигнала медиків з лікарень.

Крім того, "Знай.ua" писав про те, що звільнення України від представників нинішньої влади почнеться з вигнання тимчасово виконуючою обов'язки глави Міністерства охорони здоров'я Уляни Супрун. Про це в прямому ефірі телеканалу «112 Україна» заявив народний депутат, засновник «Опозиційною платформи - За життя» Вадим Рабинович.