Компанія "Укрзалізниця" планує зменшити кількість провідників у деяких пасажирських поїздах далекого прямування. Це буде експеримент, в ході якого буде два провідника на два вагони.

Про це в компанії повідомили в відповідь на запит ЦТС.

"Проведення експерименту заплановано на перше півріччя 2019 року. Він не передбачає скорочення кількості провідників. У ході проведення експерименту будуть задіяні нові пасажирські вагони або вагони, які пройшли капітально-відновлювальний ремонт", - йдеться в повідомленні Укрзалізниці.

Такий експеримент компанії буде проведено в поїздах, які їдуть з максимальною швидкістю і мають малу кількість зупинок на шляху.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Даний експеримент спрямований на зменшення витрат "Укрзалізниці" на обслуговування пасажирів. При цьому в компанії зазначають, що якість обслуговування не постраждає.

"Крім того, в ході експерименту буде проведено аналіз функцій провідників з можливим подальшим їх переглядом. Даний підхід до обслуговування пасажирів апробували залізниці інших держав. Зокрема, Білорусь вже тривалий час застосовує норми обслуговування два провідника на два вагона", - відзначили в держкомпанії.

Також паралельно з експериментом в поїздах будуть використовуватися нові технології прибирання та змінено підхід до харчування пасажирів. Як уточнили в Укрзалізниці, зараз на два вагона припадає три провідника.

Нагадаємо, з 15 січня в Укрзалізниці підвищили вартість супутніх послуг, які компанія надає пасажирам потягів.

Раніше "Знай.ua" вибачень" писав, "Укрзалізниця" показала своє обурливе ставлення до жінок: чоловіки заходять першими. У мережі здивувалися поведінкою провідника. Але також користувачі розповіли, що таке відбувається не перший раз.