Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжив ще на рік період ліквідації двох банків - ПАТ "БГ Банк" та ПАТ "Фортуна-Банк".

Цю інформацію повідомили у прес-службі Фонду, передає "ХВИЛЯ".

"На підставі пункту 2 частини п'ятої статті 12, частини першої статті 35, частини п'ятої статті 44, частини третьої статті 48 закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» виконавча дирекція ФГВФО прийняла рішення від 31 січня 2019 року № 218 про продовження строків здійснення процедури ліквідації ПАТ «БГ Банк» строком на один рік з 27 лютого 2019 до 26 лютого 2020 включно". йдеться в повідомленні

Крім того, період ліквідації "Фортуна-Банку" продовжили з 22 лютого 2019 року до 21 лютого 2020 року включно. Також виконавча дирекція ФГВФО прийняла рішення продовжити повноваження ліквідаторів обох банків.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, в 2019 році Фонд гарантування вкладів фізичних осіб планує завершити ліквідацію 40 банків, переданих в його управління, в період кризи в 2014-2016 років.

Цю інформацію повідомила заступник директора-розпорядника фонду Світлана Рекрут на прес-конференції, передає "ХВИЛЯ".

"Це означає, що всі кредиторські вимоги будуть погашені, та на балансі банку не буде жодного активу. Тобто, ми продамо все, що є".

Також відомо, що Фонд гарантування хоче стягнути з екс-власника Імексбанку 18 мільярдів грн.

У Фонді уточнили, що деякі кредитори, включаючи фонд, не зможуть у наступному році в повній мірі задовольнити свої вимоги до цих банків через брак активів і тривалості процесу стягнення збитків з пов'язаних з фінустановами осіб.

Також раніше портал писав, що експерт розповів, куди "потягне" долар найближчим часом, до чого готуватися українцям.

Як повідомляв Знай.uа, Нацбанк випустить банкноту 100-річної давнини, не можна розрахуватися.

Також Знай.uа писав, простіше полетіти на Марс, стало відомо, скільки нам з вами доведеться віддати МВФ.