На п'ятому році війни, пасажиропотік із України до Російської Федерації скоротився у 2 рази.

У зв'язку з цим, Укразалізниця повідомила, що з 5 лютого 2019 року періодичність курсування поїздів в РФ теж скорочується вдвічі. Про це інформує пасажирів прес-служба УЗ.

То ж тепер поїзди, які раніше курсували щоденно, ходитимуть з інтервалом в 1 день.

"З 5 лютого року поїзда № 24/23 Одеса - Москва - Одеса та № 20/19 Харків - Москва - Харків курсуватимуть через день замість щоденно", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

У державній структурі перевізника пояснили, що скорочення кількості рейсів пов'язане зі "стрімким падінням пасажиропотоку між країнами". У прес-службі відзначили, що він у 2018 році скоротився на 20% в порівнянні з 2017 роком.

"З кінця літа 2018 року пасажири стали значно частіше подорожувати залізничним транспортом в Європейський Союз. За період з серпня до кінця минулого року Укрзалізниця перевезла пасажирів в ЄС на 10% більше, ніж в РФ", - розповіли в УЗ.

Раніше Кабінет міністрів України Міністерством інфраструктури внесений проект постанови про припинення залізничного сполучення з Росією.

Нагадаємо, в Укразалізниці з'явилися нові тепловози ТЕ33АС, їх вже встигли обкатати. Відомо, що нові локомотиви виготовляє компанія General Electric. Дані махини мають швидкий оборот і можуть здійснити більше рейсів, ніж ті, які працювали раніше на тих же маршрутах.

Максимальна вага поїзда, який веде локомотив "Тризуб" на згаданій ділянці, зараз становить 3,9 тис тонн. Однак після першого місяця експлуатації залізничники мають намір переглянути цю норму і визначити, на скільки можна збільшити максимальний вагу поїзда.

Крім того, Укрзалізниця скасувала популярну послугу: що потрібно знати пасажирам, щоб не втратити гроші.

Як повідомляв Знай.uа криваве місиво на залізниці потрапило в об'єктив: страшні кадри з жертвами.

Також Знай.uа писав, Укрзалізниця запускає новий поїзд: звідки, куди і навіщо.