У вівторок, 5 лютого, так званий суд анексованого Криму розглядає апеляційну скаргу у справі про смерть кримськотатарської активістки Веджіє Кашка.

Про це повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на повідомлення правозахисників.

"Буде розгляд скарг адвоката на незаконні дії слідчого щодо перешкоджання ознайомленню захисту з матеріалом перевірки, виражені в приховуванні частини інформації", – повідомляють юристи.

Сейчас начнется рассмотрение апелляционной жалобы адвоката Николай Полозов на незаконные действия следователя по делу Веджие Кашка.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще
Geplaatst door Zair Smedlya op Maandag 4 februari 2019

Варто нагадати, що в листопаді 2017 року 82-річна ветеран кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка померла після затримань кримських татар у Сімферополі. Російські силовики звинувачують затриманих у вимаганні в особливо великому розмірі у громадянина Туреччини.

Обшуки ФСБ у Криму
Обшуки ФСБ у Криму

Після анексії Росією в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, нібито підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією "Хізб ут-Тахрір".

ФСБ
ФСБ

Нагадаємо, у анексованому Криму Слідчий комітет Росії відмовився порушувати кримінальну справу за фактом смерті кримськотатарської активістки Веджіє Кашка.

Слідчі пояснили таке рішення "відсутністю події злочину".

Про це в п'ятницю написав в Facebook адвокат Микола Полозов.

За словами Полозова, він продовжить розслідування обставин смерті активістки. Адвокат збирається оскаржити рішення Слідчого комітету.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у так званому суді Сімферополя зачитали обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно кримськотатарських активістів Бекіра Дегерменджі, Казима Аметова, Асана Чапуха і Руслана Трубача, яких звинувачують у вимаганні у громадянина Туреччини Юсуфа Айтана.

суд
суд

Також Знай.ua писав про те, що в окупованому Криму до лікарні потрапив активіст Асан Чапуха, який є фігурантом "справи Веджіє Кашка".