Суд дозволив скандальному екс-главі Державної фіскальної служби Мирославу Продану зняти електронний браслет та виїздити за кордон, попри попередні заборони.

суд
суд

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

У повідомленні йдеться, що Солом'янський райсуд Києва дозволив зняти електронний браслет з колишнього в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана, який підозрюється у незаконному збагаченні, а також дозволив йому не здавати закордонний паспорт.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Відповідне рішення було прийнято у понеділок, 4 лютого. За результатами розгляду клопотання прокурорів САП суд частково продовжив строк дії процесуальних обов’язків Продану.

"Задовольняючи клопотання частково та визнаючи обґрунтованість підозри й наявність передбачених ст. 177 КПК України ризиків, слідчий суддя всупереч позиції прокурорів, відмовив у продовженні обов’язків носити електронний засіб контролю та здати на зберігання документ для виїзду за кордон", - йдеться у повідомленні.

"Фактично судом надано можливість підозрюваному безконтрольно пересуватись та виїздити за кордон", - наголосили у САП.

В антикорупційній прокуратурі додали, що мотиви прийнятого рішення наразі невідомі та зазначили, що рішення слідчого судді оскарженню не підлягає.

суд
суд

Нагадаємо, правоохоронці досі не виконали рішення суду про застосування до екс-очільника Державної фіскальної служби Мирослава Продана електронного браслету.

Мирослав Продан
Мирослав Продан

Як повідомляв раніше Знай.ua, колишньому голові Державної фіскальної служби України Мирославу Продану Солом'янський суд столиці обрав захід у вигляді взяття на поруки.

Мирослав Продан
Мирослав Продан

Варто зазначити, що Продану при цьому заборонено змінювати місце проживання, і тепер йому доведеться пересуватися з електронним браслетом.

Також Знай.ua писав про те, що 4 грудня 2018 року Солом’янський районний суд м. Києва відпустив екс-виконуючого обов`язки Голови Державної фіскальної служби України Мирослава Продана, якого правоохоронні органи підозрюють у незаконному збагаченні, на поруки.