Нещодавно в Польщі з'явився комікс про домашнє насильство під назвою "Розквашене яблуко". Він одразу став скандальним. В Україні комікс переклали й також видали.

Про це пише "Українська правда".

Автор коміксу – Єжи Шилак. Ілюстрації малювала Йоанна Карпович. Комікс вийшов у Польщі восени 2017 року і наробив галасу не лише через саму тему роботи, а й через те, в який спосіб її було втілено. Ініціатором перекладу для української аудиторії став перекладач Остап Сливинський, а книжку видає видавництво "Видавництво".

Головними героями коміксу є насильник та жертва, вони віряни. Жінка молиться Богу та вірить, що її чоловік обов’язково зміниться. Молитви не допомагають захиститись від насильства в сім’ї, і все відбувається у замкненому колі.

Цей комікс вкрай актуальний для України, де проблема домашнього насилля й досі замовчується. Зокрема у 2017 році було зареєстровано 110 932 заяв та розпочато 3164 справ домашнього насилля. Складено 80842 адмінпротоколів. Також було зареєстровано 110 932 заяв та розпочато 3164 досудових досліджень домашнього насилля.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Ілля Стронґовський, співзасновник видавництва "Видавництво" стверджує, що ініціатива видати комікс не знайшла жодної підтримки, навіть серед міжнародних організацій.

"Виявилося, що комікс може бути занадто відвертим, навіть для організацій, чиєю основною метою є боротьба з домашнім насильством. Щойно вони бачили "Яблуко", ми отримували ввічливу відмову", – каже він.

Ось деякі епізоди коміксу:

Нагадаємо, що 11 січня вступають в силу поправки до Кримінального кодексу.Оновлений документ встановлює більш жосткі покарання за домашнє насилля та схиляння до сексу.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", домашніх насильників змусять проходити курс у психотерапевта.

Також "Знай.ua" писав, що депутати ввели кримінальну відповідальність за булінг.