Український журналіст Віталій Глагола розповів, що словацькі митники вимагали у нього хабар. Сталось це у неділю, 3 лютого, саме тоді, коли він повертався з Словаччини на авто, яке планує розмитнити.

Про це Глагола написав Facebook.

"Щось замотався і зовсім забув вам розповісти. У неділю, я їхав на своєму авто із Словаччини в Україну для розмитнення. І яким же було моє здивування коли словацький митник почав вимагати у мене хабара. Ну, як хабара - "на кавічку", - йдеться в дописі.

Глагола додав, що почув у черзі до митника розмову про те, що люди вже дали хабар у розмірі 10 євро. Однак митники вимагали більшу суму - хоча б 20 євро.

"Тому я вирішив знімати момент коли він підійде до мене на телефон. Словацький митник був дуже здивований, що я не в курсі про цю "традицію", - додав журналіст.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Віталій Глогола зазначив, що не дав митнику гроші, після чого той відклав документи журналіста та почав оформлювати документи інших позаду черги. Цей момент видно на відео.

Віталій Глагола розповів, що його так тримали хвилин 40, перед ним пропустили 10 машин. Журналіст почав з'ясовувати ситуацію, і вже після скандалу його таки оформили.

"Задля справедливості - на нашому боці кордону від українських митників жодних натяків на хабар не отримував", - додає Глагола.

Користувачі соцмережі написали в коментарях свої історії, коли в них вимагали штраф: "Минулого тижня їздила, то сам митник підійшов до машини, сказав які документи потрібно і "20 евро в паспорт". Сказала, що 20 не маю, лише 10. Скривився, але сказав шо став 10. Люди зі мною в черзі теж казали, що не мають євро то митник їм "давай гривні".

Нагадаємо, 300 овець, які більше двох тижнів без їжі знаходилися в закритій фурі в порту Чорноморська, вирішили утилізувати.

Як повідомляв портал "Знай.ua", велику шишку з поліції Києва схопили прямо в кабінеті: півмільйонний хабар та залякування.

Також "Знай.ua" писав, магазини з конфіскатом: що насправді вам продають під виглядом "товару з Європи".