Національний банк України встановив на п'ятницю, 8 лютого, курс долара на рівні 26,95 грн. Про це йдеться на офіційному сайті НБУ.

Таким чином, у порівнянні з курсом в попередній робочий день, долар впав в ціні на 1 коп.

Курс євро знизився на 14 копійок - до 30,58 грн.

долар
долар

Вартість російського рубля незначно знизилася - до 0,408 грн.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше повідомлялося, що банки з дня у день створюють величезний потік інформації, сюди входять і персональні дані клієнтів. Після укладення договору, клієнт віддає все: своє ім'я, адресу, місце роботи, контакти родичів. Так, у банків є копії важливих документів, і навіть фото.

ПриватБанк
ПриватБанк

І більш того, клієнт продовжує відправляти банку інформацію про себе: де був, що, коли і на яку суму купував, коли платив за кредитами, а коли – ні. Все це відбувається після відкриття рахунку.

Ця інформація може бути у банку як "мертвий тягар", а може навпаки на всю працювати на фінансову установу і клієнтів. Експерти з'ясували у найбільшого банку України - Приватбанку, як це все відбувається в житті. Відомо, що банк обслуговує більше 19 мільйонів клієнтів.

Також ми писали, що Національний банк нещодавно відзвітував про зміцнення гривні стабільними надходженнями експортної виручки і прихід нерезидентів в ОВДП.

НБУ пояснює нетипову для цього періоду року підвищену пропозицію дозріванням українського валютного ринку, за що валютним спекулянтам стало важче розгойдувати настрою.

Що ж до перевищення пропозиції валюти над попитом, що спостерігається зараз, в НБУ повідомили, що воно зумовлене стабільними експортними надходженнями, і активізацією іноземних інвесторів, які досить активно інвестують в українські державні цінні папери.

НБУ
НБУ

Втім, в НБУ дечого не помітили, або забули: зміцнення на ринку не очевидно, швидше навпаки. Судячи з цінами на транспорт, продукти і ліки (основні соціальні запити) все зовсім не так.

Нагадаємо, ПриватБанк зробив важливу заяву, це стосується всіх власників карт.

Як повідомляв Знай.uа, НБУ відзвітував про "зміцнення гривні", ми покажемо іншу картину.

Знай.uа писав, ПриватБанк оскандалився "липовими" платіжками.